изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:42 EEST
ЕКИП НА СОУ „Д. ТАЛЕВ" УЧАСТВА В РАБОТНА СРЕЩА В ИСПАНИЯ    
ОбразованиеЕкип на СОУ "Димитър Талев" в Добрич участва в работна среща в Испания по проект. Той е предназначен за възрастни учащи - учители, родители, инструктори, психолози, педагогически съветници, които желаят да развият уменията си по един важен за обществото ни проблем - решаване на конфликтни ситуации.  В програмата на работното посещение участваха екипи от още 6 организации и институции от 5 държави – Румъния, Испания, Италия, Словения, Турция.

Бяха проведени ползотворни срещи с Енрике Родригез Мартин - представител на Общинския съвет по европейските и международните  въпроси в Хихон, с Хектор Колунга - директор на  „Асоциация за култура” в Мар де Ниебла, със    Софиа Баркуеро и Лучия Гарсия – координатори в младежката асоциация „Отворено до зори”. Разговорите предизвикаха интерес и породиха много въпроси, свързани с организацията и реализирането на дейности с младите хора, осмислянето и използването на свободното им време, трудовата им реализация и др. Пилар дел Амо - директор на Общинската фондация за социални грижи, направи анализ на причините, пораждащи отпадането на ученици от училище, и възможностите за превенция. След споделения опит от испанска страна бе проявено желание за допълнителен обмен на информация и съвместна  дейност с българския екип. Бе споделен опит от Марта и Моника Егочеага - юристи и медиатори. Посетено беше кметството на Хихон и проведена среща с представител на Общинския съвет.
Променливото време не се отрази върху мотивацията и настроението на участниците в срещата, както и върху желанието им за работа по проблемите за превенция на конфликтите и тяхното решаване чрез прилагане на медиация, като бе изразено желание от всички партньори контактите да продължат и след приключването на проекта.
Заключителната работна среща по проекта ще се проведе в Падуа, Италия през месец май, на която ще се направи обмен на добри практики по отношение на интервенционните планове, свързани с действащите във всяка институция принципи за медиация при конфликтни ситуации. НДТ


 


Сходни връзки

ЕКИП НА СОУ „Д. ТАЛЕВ" УЧАСТВА В РАБОТНА СРЕЩА В ИСПАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди