изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:25 EEST
ОБЯВИХА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ    
НовиниОбщина Добрич обявява публично обсъждане на обемно - пространствено решение за изготвени инвестиционни проекти. В раздел ”Проекти”, „Информация за проекти, „Проект „Бъдеще за Добрич” е поместена информация за изготвени инвестиционни проекти, финансирани по схема „В подкрепа на следващия програмен период” на Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”.

Приканваме всички заинтересовани да изразят своето мнение и коментари по предвидените дейности в срок до 16. 04. 2015 г. на посочения в Обявите електронен адрес.
Един от проектите е за превръщането на парк „Св. Димитър” в зона за ежедневен отдих на жителите на големите жилищни територии в град Добрич – кварталите „Балик-Йовково”, „Дружба” и „Русия” 3 – 4. Там ще се обособят зона за игри и забавления на открито, места за хоби дейности, свободна игра и разходка на домашни любимци, места за ежедневен спорт и зона за екстремни спортове, зони и места за отдих, озеленяване, изграждане, реконструкция на паркови алеи и подходи, изграждане на велосипедни трасета и алеи. Там е предвидено да се обособи и място за генериране на компост за поддържане на зелените площи.
Друг проект предвижда основно обновявяне и ремонт на четири детски градини - ЦДГ № 12 „Щурче“, ЦДГ №18 “Дора Габе“, ЦДГ № 25 „Весела“ и ЦДГ №32, както и седем училища - СОУ „Дора Габе”, ЕГ “Гео Милев“, ОУ “Христо Ботев”, ПМГ „Иван Вазов“, СОУ „Любен Карвелов“, ОУ „Стефан Караджа“ и ОУ „Йордан Йовков“. Предвижда се поставяне на външна стенна топлоизолация и топлоизолиране на покрива, цялостна подмяна на старата дървена дограма с нова петкамерна PVC дограма и подмяна на ВиК инсталации, извършване на вътрешен ремонт, изразяващ се в подмяна на всички подови настилки, както и подмяна на настилките в санитарните помещения с гранитогрес.
Друг от проектите предвижда ремонт и рехабилитация на асфалтовата настилка по улици, реконструкция на кръстовището между булевардите “Добруджа“ и ул.“Добричка епопея“ и изграждане на ново кръгово, реконструкция на участък от бул. „3-ти март“ и от бул.“Русия“ – източно платно. Предвиден е ремонт на мост над железопътната линия по бул. „Добруджа”. В проекта са предвидени дейности за ремонт на мост по ул. „Войнишка” и мост при бул. „Добричка епопея”, реконструкция на съществуващо кръстовище в град Добрич, на ул. „Отец Паисий“ и ул. „Д. Петков”. Проектът за паркоустрояване и благоустрояване засяга спортни площадки, детски площадки, както и междублокови и вътрешноквартални пространства, както и кътове за отдих.
Друг проект предвижда ремонт на зала „Добрич”. Предвижда се ремонт на залата, доставка и монтаж на осветителни тела и специализирано осветление с дистанционен контрол на насочване, на автоматична платформа за инвалиди, на нови седалки за зрителна зала с места за хора с увреждания, удължаване на сцена и направа на нова настилка, доставка и монтаж на звукоизолираща завеса и др.
В зала „Нели Божкова“ сценичното осветление ще се осигурява чрез определяне на място за разполагане на техника, свързана безжично с местата на операторите. Предвидено е възстановяване на дълбочинно нарушените гипсови елементи на пана по стените по образец. Подходът на проектното решение е за максимално съобразяване със завареното решение. Новите намеси ще са ненатрапчиви и няма да доминират над оригинала. Осигуряване на осветеността ще се постигне чрез изкуственото осветление, ще се приложат мерки за осигуряване на достъпната среда. НДТ
 


Сходни връзки

ОБЯВИХА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди