изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:44 EEST
ЗАПОЧНА ПРИЕМЪТ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ    
НовиниВчера започна приемът на заявления за общинските детски ясли и градини в Добрич. Съгласно въведените от тази година нови правила той ще продължи до 31 май.

Документите се подават от родител или настойник с постоянен или настоящ адрес в Добрич.Той трябва да представи заявление по образец, ксерокопие от акта за раждане на детето и оригинал за сверка, лична карта на родителя за удостоверяване на адресната му регистрация. Изисква се още документ, който да покаже заетостта на родителите, документ от работодател, че двамата родители /настойници/ работят по трудов или служебен договор. Безработните родители трябва да представят актуален документ за регистрация от Бюро по труда – Добрич. Ако са самоосигуряващи се, се изисква заверено копие от годишна данъчна декларация за предходната календарна година. При родител, който е пенсионер по болест без право на работа, се представя решение на НОИ. Ако е в отпуск по майчинство - служебна бележка от работодател или НОИ, а за студентите - уверение от ВУЗ.
Списъците с приетите се обявяват на 10 юни на видно място във всяко детско заведение. От 10 до 20 юни се извършва записването. До 30 юни на видно място в детските градини и детски ясли се изнасят списъци с незаетите места, ако има такива.
От тази година отпада изискване родителите да представят при записване на детето удостоверение за платени данъци и такси към Община Добрич.
През настоящата учебна година в 17-те целодневните детски градини в Добрич има около 2400 деца, като заетостта на базата е около 82 %, сочат данните на общинския отдел „Образование”. Традиционно по-голям интерес се очаква да има към детските градини в централна градска част и широк център, но от общината уверяват,  че детските заведения имат достатъчно капацитет и няма да бъде върнато дете. НДТ
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ПРИЕМЪТ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди