изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:53 EEST
ВЪЗОБНОВЕНО Е СТРОИТЕЛСТВОТО НА ГАЗОПРОВОДА ДОБРИЧ - СИЛИСТРА    
ИкономикаВъзобновено е строителството на газопровода Добрич - Силистра от днес след проведени срещи и между ръководствата на "Булгартрансгаз" ЕАД, "Ситигаз България" ЕАД, дружеството-изпълнител по проекта "S.A.L.P" и кмета на  Силистренската община д-р Юлиян Найденов. Това съобщи БТА, като се позова на общината в добруджанския град.

Според заместник-кмета на Силистренската община инж. Емил Гойчев, недостроеният участък е в Добричкия регион. Газопроводът от Добрич до Силистра трябваше да бъде въведен в действие на 18 февруари миналата година.
Газопроводът е обявен за обект от национално значение и ще се изгражда от "Булгартрансгаз" ЕАД, а вътрешната газоразпределителна мрежа - от "Ситигаз-България". Той е с дължина близо 80 км и ще премине през 25 землища. Обектът е на обща стойност 12 400 000 евро. От тях 75% са безвъзмездно финансиране от Европейската банка за възстановяване и развитие и 25% - съфинансиране от "Булгартрансгаз" ЕАД.


 


Сходни връзки

ВЪЗОБНОВЕНО Е СТРОИТЕЛСТВОТО НА ГАЗОПРОВОДА ДОБРИЧ - СИЛИСТРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди