изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:19 EEST
ФОЛКЛОРНА СЕДМИЦА ПРЕДСТОИ В ГЕН. ТОШЕВО    
КултураОбщински фолклорен събор „Цветница” ще се проведе в неделя в Генерал Тошево, съобщиха от общината. В тазгодишното издание ще вземат участие рекорден брой състави и индивидуални изпълнители от общината. 31 групи ще представят автентични добруджански ритми и обичаи в голямата зала на общината, като най-малките изпълнители, заявили участие, са децата от детска градина „Пролет” в града.

Съборът по случай Цветница се организира в изпълнение на Културния календар на общината – в цикъла “Пролетни празници” от Празнично-обредния календар. Организатори са община Генерал Тошево и народно читалище “Светлина-1941”. Основната цел на проявата е запазване на традициите и характерните обичаи на населението от община Генерал Тошево и популяризиране на културно-историческото й наследство. Фестивалът няма конкурсен характер. Той ще започне в 10 часа.
На втория ден от Великденските празници по традиция община Генерал Тошево организира Великденско добруджанско надсвирване. В XX-ия по ред музикален празник ще вземат участие оркестрите «Лозница», «Мелодия», «Извор», «Добруджански славеи», «Еделвайс», както и съставът към СОУ «Климент Охридски». Специално за юбилейното надсвирване свой концерт пред тошевска публика ще изнесат виртуозът на кларинета Иво Папазов-Ибряма и един от най-добрите съвременни акордеонисти Петър Ралчев. Проявата ще се състои на 13 април от 14 часа в НЧ «Светлина–1941»
Културният календар на община Генерал Тошево в цикъл „Пролетни празници” е наситен с фестивали и конкурси. На 6 май, Гергьовден, в село Изворово ще се проведе вторият събор „Гергьовска люлка”. На 16 май в село Дъбовик се организира 20-и национален конкурс за млади изпълнители на добруджански народни песни и кавал “Иван Георгиев”. На 6 и 7 юни в село. Крапец ще се състои фестивал на шлагерната и стара градска песен „Подари ми море”. НДТ
 


Сходни връзки

ФОЛКЛОРНА СЕДМИЦА ПРЕДСТОИ В ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди