изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:54 EEST
УЧЕНИЦИ НА ПГ ПО МТЕ „М. В. ЛОМОНОСОВ" - НА СТАЖ В ЕВРОПА    
Европейски съюз     В края на месец март 20 ученици и двама учители от професионална гимназия по механотехника и електротехника “М. В. Ломоносов” заминаха за Лондон, където ще проведат триседмична практика във фирми в областта на IT-индустрията. Учениците се обучават в училището по професии „Компютърен техник ” и “ Електротехник”. Проектът се финансира от Европейския съюз  по програма “Еразъм +”, дейност КА1 Образователна мобилност” в областта на професионалното образование.

     В съответствие с европейската харта за качество на   мобилоността, учениците преминаха задълбочена предварителна подготовка в училище – обучение по терминологичен английски език, специфична професионална подготовка, подготовка за пребиваване и бизнес-общуване в Англия. 
    Партньор в изпълнение на проекта от английска страна е организацията ADC College. Преди заминаването си учениците попълниха CV на английски език, специфични  регистрационни форми и успешно положиха онлайн Кеймбридж тест за оценка на езиковите им компетенции. Въз основа на получените резултати, партньорът разпредели учениците на реални работни места във фирми от Лондон, с които си сътрудничи. Супервайзори от фирмите, съвместно със специалисти от страна на партньора, както и придружаващите учители ще наблюдават и оценяват  представянето на всеки ученик по време на стажа. След успешното му провеждане учениците ще получат сертификат от партньора, както и документ Европас мобилност за проведения стаж в английска компания.
     Реализирането на проекта ще даде възможност на учениците да се запознат с новостите в областта на IT- технологиите в условията на развита европейска държава, да обогатят езиковата си подготовка, да създадат контакти с високо квалифицирани специалисти и да повишат знанията, компетенциите и опита си по професията. Така още по време на обучението си в училище, учениците ще придобият професионален опит с европейско измерение и по-добри езикови компетенции с професионална насоченост. Учениците ще могат да  направят сравнение между получените професионални знания и опит в  училище  и   изискванията на бизнес-средата в областта на компютърните технологии в Англия. Триседмичното пребиваване в Англия ще обогати учениците не само професионално, а и емоционално, с впечатления, вълнуващи преживявания и нови контакти и приятелства.
     След завръщане всеки ученик ще представи портфолио „Моето е-портфолио-виза за пазара на труда” и индивидуално онлайн ще отчете дейността си по проекта в електронната платформа на „Еразъм +”. Придобитите знания, умения и компетенции в бъдеще ще са гаранция за много възможности, за по-добри позиции на пазара на труда и пълноценна реализация. НДТ
 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ НА ПГ ПО МТЕ „М. В. ЛОМОНОСОВ" - НА СТАЖ В ЕВРОПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди