изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:41 EEST
Голфът – туристическата ниша на България    
ТуризъмСпоред министъра на туризма Николина Ангелкова голфът може да бъде двигател за развитието на висок клас туризъм в България.

“Голф туризмът има големи перспективи и може да бъде красивото лице на страната, като съчетава интереса на туристите към прекрасната природа, културно-историческите маршрути, балнеологията, морската ваканция и други“, заяви тя на кръгла маса за развитието на голф туризма в комплекса "Lighthouse golf" край Балчик.

Министърът коментира, че в България вече има седем сертифицирани голф игрища и това дава възможност страната да стане целогодишна дестинация.

Според стратегия на Министерството на туризма трябва да действат поне 30 голф игрища, за да бъде страната ефективна и конкурентоспособна дестинация.

„Събираме информация от местните власти и Българската голф асоциация в кои райони има потенциал и инвеститорски интерес за изграждане на нови игрища“, добави тя.

Николина Ангелкова съобщи, че Министерството на туризма подготвя специална чартърна програма, която да обхване "крилата на сезона" и от нея ще могат да се възползват и голфърите. По думите й програмата може да стартира най-рано през март догодина и ще бъде насочена към туристите в Скандинавските страни, Германия, Великобритания.

„Държавата и бизнесът трябва да обединят усилията си за развитието на голф туризма, още повече че България вече не е непозната на световните голфъри и получи признанието за най-перспективната голф дестинация“, заяви на форума министърът на спорта Красен Кралев.

По думите му магията на голфа завладява от ранна възраст и хиляди деца в страната вече са включени в обучения по този спорт.

http://www.dnes.bg


 


Сходни връзки

Голфът – туристическата ниша на България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди