изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:15 EEST
Гърция и Русия могат да се договорят за ”Турски поток”    
По светаГръцкият министър на производственото преструктуриране, защитата на околната среда и енергетиката Панайотис Лафазанис се надява да бъдат постигнати дооворености по проекта за морски газопровод "Турски поток" по време на работното посещение на 8 и 9 април на министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас в Москва, съобщи ТАСС.

Лафазанис заяви в интервю, публикувано във вестник "Авги", че новата глава в развитието на гръцко-руското сътрудничество, която ще включва и руски газопровод на гръцка територия, може да промени значително и много позитивно политическата картина и образа на региона и Европа.

Лафазанис бе на 30 март в Москва, където разговаря с министъра на енергетиката на Руската федерация Александър Новак и ръководителя на Газпром Алексей Милер в рамките на подготовката на посещението на Алексис Ципрас в руската столица.

Според него срещите, които е имал и резултатите от тях могат да открият нова глава не само в енергийните връзки, но като цяло и в икономическите и политическите отношения между Русия и Гърция.

Имам чувството, че визитата на Алексис Ципрас в Москва и срещата му с президента Владимир Путин може да се превърне във важна крачка в тази посока, каза той.

Подготвяното руско-гръцко споразумение /по повод "Турски поток" / безусловно значително ще укрепи преговорните позиции на нашата страна в преговорите с ЕС във време, когато ЕС се отнася към новото гръцко правителство с невероятна превзетост, а към страната като към полуколония, подходяща само да бъде опитно животно за ликвидиране на всякакви социални завоевания в Европа, каза Лафазанис.

Вестник "Вима" съобщи за резултатите от посещението на Лафазанис в Москва, отбелязвайки, че гръцката делегация е изразила много жив интерес от продължаването на турска територия на "Турски поток" - руският газопровод, който ще транспортира природен газ през Черно море до гръцко-турската граница, пише вестникът.

Разширяването на "Турски поток" ще бъде съпроводено със съществени изгоди за нашата страна, отбеляза Лафазанис, подчертавайки обаче, че окончателното решени ще бъде прието от правителството на Гърция и министър-председателя Алексис Ципрас, който ще посети Москва в началото на април.  dir.bg
 


Сходни връзки

Гърция и Русия могат да се договорят за ”Турски поток” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди