изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:18 EEST
ПРИ ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА    
СпортПРИ ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА


МАН ЮНАЙТЕД ПРОДЪЛЖАВА ДА КРАЧИ УВЕРЕНО КЪМ ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

Отборът на Манчестър Юнайтед направи нова важна крачка към класиране в първата четворка и осигуряване на участие в Шампионската лига догодина. "Червените дяволи" надиграха с 3:1 Астън Вила в среща от 31-ия кръг на Премиър лийг. Това е пети пореден успех за домакините на "Олд Трафорд", които дори се изкачиха до 3-ото място във временното класиране.
Манчестър Юнайтед доминираше изцяло през първото полувреме и всичко по-интересно се случваше пред вратата на гостите. Още в 4-ата минута Уейн Рууни бе задържан от Киърън Кларк в наказателното поле и претендираше за дузпа, но съдията реши, че няма основание да посочи бялата точка. След това, в 10-ата минута, Ашли Йънг направи страхотен пробив отляво и центрира, топката бе изчистена от защитник, но право в краката на Хуан Мата, който веднага опита изстрел, но в тялото на бранител на съперника. Домакините продължиха да натискат и в 24-ата минута Маркос Рохо се включи в предни позиции и пробва изненадващ удар отдалеч, като топката премина опасно близо над гредата. В 39-ата минута Ашли Йънг пробва рефлексите на Брад Гузан от дистанция, но стражът бе на мястото си. В 41-ата минута нов шанс се откри пред Рохо, който стреля от границата на наказателното поле, но отново Гузан улови. По-добрата игра на Юнайтед все пак даде резултат. В 43-ата минута след хубава комбинация по лявото крило Дейли Блинд получи топката на скорост и центрира за Андер Ерера, който овладя кълбото и моментално го прати във вратата за 1:0. В самия край на полувремето "червените дяволи" можеха и да удвоят преднината си, като Рууни стреля отблизо, но защитник изби, а след това и Рохо стреля с глава, но без да затрудни Гузан.
В началото на второто полувреме и Астън Вила показа зъби и в 49-ата минута организира чудесна контраатака, която за малко да завърши с гол. Андреас Вайман напредна в наказателното поле и върна за Кристиан Бентеке, който от прекрасна позиция прати кълбото над вратата. Постепенно обаче Юнайтед си върна инициативата и търсеше втори гол. В 79-ата минута домакините стигнаха до удвояване на преднината си. Анхел ди Мария проби отляво и центрира за Рууни, който овладя прекрасно и с изстрел от воле заби неспасяемо кълбото под гредата за 2:0. Само минута по-късно обаче гостите се върнаха в мача. При едно центриране от корнер топката бе пропусната за Кристиан Бентеке, който я засече във вратата за 2:1. В добавеното време на срещата Манчестър Юнайтед стигна до трети гол след хубава атака - Хуан Мата намери нахлуващия на скорост Андер Ерера, който от движение бе точен за крайното 3:1.
Така "червените дяволи" събраха актив от 62 точки и се изкачиха на 3-ото място във временното класиране, като имат точка повече, но и мач повече от Манчестър Сити и цели 8 точки преднина пред петия Ливърпул. Астън Вила пък остава на 16-о място в таблицата с 28 точки.

ПУЙОЛ ПОДНОВЯВА КАРИЕРАТА СИ

Легендарният испански защитник Карлес Пуйол, отказал се от футбола през миналата година, сега тренира, за да възобнови кариерата си, съобщи каталунският спортен всекидневник "Ел Мундо Депортиво".
Бившият капитан на Барселона бе принуден да окачи обувките на пирона заради контузия на коляното. Сега Пуйол е възобновил тренировъчния процес по индивидуална програма, за да се завърне на терена. Както пише вестникът, сега той изглежда така, както в най-добрите си години. Той вече няма проблеми с коляното си.
Може би Пуйол планира да продължи пътя си в Катар или САЩ, пише вестникът. Цялата футболна кариера на Карлес Пуйол премина в Барселона, където игра от 1999 до 2014 година.


ИВАЙЛО ЧОЧЕВ НЕ ПОМОГНА НА ПАЛЕРМО

Милан записа втора поредна победа, след като победи Палермо с 2:1 като гост. С успеха „червено-черните" се доближиха до 6-ия в класирането Фиорентина - на само 5 пункта. Мястото е ценно, тъй като ще бъде последното, даващо право на класиране в Лига Европа. За Палермо в игра десет минути след почивката се появи Ивайло Чочев. Българинът обаче сякаш така и не успя да влезе в мача.
Палермо започна силно и в 25-ата минута Васкес пропусна 100-процентов шанс, след като получи топката от Дибала на почти празна врата. Милан поведе от нищото в 37-ата минута. Тогава Сорентино не успя да улови ниско центриране, топката рикошира у падналия Черчи и влезе във вратата на домакините, за ужас на почти целия стадион.
След почивката Милан продължи да действа по-затворено, а домакините, малко изненадващо, загубиха острота. Палермо дочака своя момент в 72-ата минута, когато Палета подкоси Белоти в пеналта. Дибала не сбърка от бялата точка и изравни. Радостта на Палермо обаче не трая дълго. В 83-ата минута отбраната на домакините допусна груба грешка, подарявайки топката на Менез. Той надбяга трима играчи, след което я мушна покрай Сорентино за 1:2.


АНЧЕЛОТИ: БИХ СЕ ВЪРНАЛ САМО В МИЛАН

Наставникът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти е категоричен, че единственото място, където би се върнал, е Милан. "Разбира се, че бих се върнал в "Миланело". Това е единственото място, където бих се върнал с удоволствие. Моето бъдеще? От 20 години съм треньор и от 20 години по това време на сезона се чудя къде ще бъда август месец на същата година. Със сигурност няма нищо ново относно моето бъдеще. Националният отбор на Италия? Не. На този етап ми харесва да водя тренировки всеки ден, а не да бъда селекционер. Няма да съм ентусиазиран на 100%", сподели Анчелоти в интервю за предаване на Canale 5 - "Grand Hotel Chiambretti".
Италианският треньор прекара в Милан девет години, след като смени Фатих Терим през ноември 2001 година, и напусна в посока Челси през лятото на 2009 година. Специалистът спечели една титла на Италия, две Шампионски лиги, две Суперкупи на Европа, една Купа на Италия, една Суперкупа на Италия и едно световно клубно първенство с "росонерите".
Още в първата си година на "Сантияго Бернабеу" записа името си със златни букви в историята, като изведе “кралете” до 10-ата титла в Шампионската лига, а също така донесе четири трофея в една календарна година - нещо, което не се бе случвало в историята на Реал.
След феноменални три месеца - между септември и декември, в които Кристиано Роналдо и компания записаха 24 поредни победи, отборът влезе в миникриза и вече изостава на четири точки от Барселона в Примера дивисион. Бе детрониран от Атлетико (Мадрид) в турнира за Купата на Краля, а сега ще има мадридско дерби на четвъртфиналите в Шампионската лига. Бъдещето на Анчелоти изглежда все по-неясно и поради тази причина се говори за негова смяна. Италианецът направи дубъл с Челси през 2010 година, след което спечели титлата на Франция с Пари Сен Жермен през 2013 година.


АРСЕНАЛ ВКАРА ЧЕТИРИ ГОЛА НА ЛИВЪРПУЛ 

Отборът на Арсенал нанесе тежък удар по един от преките си конкуренти за място в Шампионската лига - Ливърпул, след като разгроми съперника с 4:1 и по този начин се отдалечи на девет точки от него седем кръга преди края. Възпитаниците на Арсен Венгер надиграха своя опонент и продължиха победната си серия в елита, докато за мърсисайдци второто поредно поражение от конкурент за място в четворката почти прекърши надеждите на отбора на Брендън Роджърс за участие в Шампионската лига.
Домакините нанесоха своя удар в рамките само на осем минути в края на първото полувреме. Тогава те отбелязаха три гола във вратата на Симон Миньоле и на практика предрешиха крайния изход от мача.
Арсенал започна по-активно срещата и в първите пет минути Симон Миньоле на два пъти трябваше решително да се намесва, за да спаси вратата си от сигурен гол. След втората намеса на белгиеца, Коло Туре изчисти пред краката на Аарън Рамзи, за да попречи на уелсеца да отбележи на празна врата. В 20-ата минута и Ливърпул създаде прекрасна възможност за гол, след като Лазар Маркович и Рахим Стърлинг се озоваха сами срещу вратаря Давид Оспина, но сърбинът пусна топката прекалено дълга към своя партньор в предни позиции и така опропасти ситуацията. Ектор Белерин откри резултата в 37-ата минута след отлично солово изпълнение. Юношата на Барселона премина технично покрай Алберто Морено и с удар с левия крак матира Симон Миньоле, за да даде аванс на "артилеристите". Само три минути по-късно Месут Йозил удвои преднината на домакините с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар. Точно преди края на първата част Алексис Санчес с невероятно изпълнение направи резултата класически. В 76-ата минута Джордан Хендерсън от дузпа намали изоставането на своя отбор. Рахим Стърлинг бе съборен в наказателното поле от Ектор Белерин и от бялата точка Хендерсън заби седмия си гол от началото на сезона. Шест минути преди края на срещата гостите останаха с човек по-малко, след като Емре Джан бе изгонен за два жълти картона. В продължението на редовното време Оливие Жиру с красив гол оформи крайното 4:1.
Победата изстреля Арсенал на второто място в класирането на Висшата лига с 63 точки. Успехът е седми поред за лондончани, които за последно не успяха да победят Тотнъм на 7 февруари, когато загубиха столичното дерби с 1:2.


 


Сходни връзки

ПРИ ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди