изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:12 EET
Кремъл мълчи за "бомбата" на "Форбс"    
По света Не е хубаво, че участниците в срещата с Путин са разказали за разговорите с президента, коментира прессекретарят Песков

Прессекретарят на руското президентство Дмитрий Песков отказа да коментира публикацията на списание "Форбс", в която се твърди, че украинският президент Петро Порошенко е предложил на руския държавен глава Владимир Путин да вземе Донецкия басейн в състава на Русия, предаде Интерфакс. Изданието се позовава на свои източници, които твърдят, че цитират думите на Путин, казани по време на закритото заседание с управителите на Руския съюз на индустриалците и предприемачите. "Не е хубаво, че участници в тази среща с Путин са разказали за разговорите с президента. Дали са казали истината, или не – нека това лежи на тяхната съвест. Аз няма да коментирам“, посочи Песков, като подчерта, че никога не обсъжда съдържанието на срещите на Путин, които са се провели при закрити врати.

"Форбс": Порошенко предложил Донбас на Путин

Ти полудя ли! Ако не ви е нужен, обявете неговата независимост, отговорил президентът на Русия

Украинският президент Петро Порошенко е предложил на стопанина на Кремъл Владимир Путин да "включи Донбас" в състава на Русия, пише списание "Форбс". По време на преговорите във формата "Нормандска четворка", които се проведоха в беларуската столица Минск на 11 и 12 февруари, киевският лидер неочаквано е отправил тази оферта на руския президент."Порошенко ми каза директно: "Вземете Донбас", а аз му отговорих: "Ти полудя ли? Не ми е нужен Донбас. Ако на вас не ви е нужен, обявете неговата независимост", е разказал Владимир Путин по време на среща с представители на Руския съюз на индустриалците и бизнесмените /РСПП/, която се е състояла на 19 март, съобщава "Форбс".

Порошенко, по думите на руския президент, е заявил, че украинските власти не могат да предприемат тази стъпка. "Тогава нека украинските власти да плащат пенсиите и социалните помощи на населението в Донбас и да възстановят банковата система", настоял е Путин.

Резултатът от преговорите на "Нормандската четворка" в Минск бе подписването на декларация от руския, украинския и френския президенти, към които се присъедини и германската канцлерка за мирно разрешаване на конфликта в Югоизточна Украйна. За нейното осъществяване участниците в тристранната контактна група /ОССЕ, Русия и Украйна/ и представители на проруските опълченци приеха комплекс от мерки. Сред тях са прекратяването на огъня, изтеглянето на тежката бойна техника от фронтовата линия, амнистия за опълченците и приемането от украинските власти на Закон за особения статут на Донецка и Луганска област.

Владимир Путин не вярва в спазването на минските споразумение от Украйна и очаква изостряне на конфликта. Според него властите в Киев не искат мирно решение, а искат да победят опълченците и да унищожат Донбас икономически, заяви източник, запознат с разговора на Путин с бизнеса. Стопанинът на Кремъл е посочил, че до момента не е приет Закон за амнистията на опълченците, а законът за особения статут на двете области с руско население е фикция и не дава никаква автономия на тези региони.

Европейските лидери виждат, че Украйна проваля минските споразумения, но изострянето на конфликта е изгодно за САЩ, които искат да разделят Русия и Европейския съюз, смята Путин. Той също така е предупредил бизнеса, че санкциите срещу Руската Федерация едва ли ще бъдат отменени в близките години.   http://www.blitz.bg

Вашингтон купи България

 


Сходни връзки

Кремъл мълчи за "бомбата" на "Форбс" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди