изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:19 EET
ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА СОЦИАЛЕН ЦЕНТЪР В ПОП ГРУЕВО    
НовиниЗапочна изграждането на Центъра за социални и общински услуги в село Поп Груево, съобщиха от община Тервел. Сградата на бившето кметство се преустройва в център с две обособени зони - център за общински услуги и център за социални и медицински услуги.

Оформят се помещения за административно обслужване, зона за личен лекар с кабинет, манипулационна и чакалня и зона за социални услуги с трапезария и разливно помещение. Сградата ще има два отделни входа и два санитарни възела - по един във всяка зона. Проектът се финансира по Програма за развитие на селските райони и е на обща стойност 130 000 лв. без ДДС. Общината осигурява от собствения си бюджет средства за съфинансиране - 16 000 лв. без ДДС, равняващо се на инвестицията в помещенията за личния лекар, които са недопустими за подпомагане по Програма за развитие на селските райони. Планираното начало за започване на работа на центъра е 11 септември 2015 година.
Паралелно започват работите по оформяне на двора на центъра за социални услуги в Нова Камена. Това е последният етап от работата по този център. Успоредно с нея ще се извършва обучение на персонал. Целта е социалното заведение да започне работа в края на юни и още от това лято възрастните хора от селата Кладенци и Нова Камена да получават ежедневно топла храна.
В центъра за социални услуги в Коларци от 1 април започна храненето на 18 възрастни от селото. До тази дата кухнята работеше само за осигуряване храна на учениците от училището и децата от детската градина. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА СОЦИАЛЕН ЦЕНТЪР В ПОП ГРУЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди