изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:33 EEST
СТРАНЕН МОСТ СЛЕД ЖАЛБА И ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ    
НовиниЗа странен мост в село Славеево, Добричко, под който не минава река, а само кал, алармира наш читател от селото. Според Мирослав Димитров, мостът е безполезен. Още повече, че, "когато не вали, на „моста“ никой няма да се качи. А, когато завали, става кал, до уши. До „моста" можем само с плуване да стигнем“, пише той.

Потърсихме за коментар кметския наместник на с. Славеево Жеко Жеков.

Той обясни, че мостът е строен през декември миналата година. Решението да бъде включен в строителната програма на Общината е взето през 2013 г. от Общото събрание на селото след като живеещи в района подали жалба, че,  когато има валежи, няма как да преминават. „Когато има по-сериозни валежи, там се оформя водна ивица от 4-5 метра с височина 20 сантиметра и хората не могат да преминават. Събира се и водата от землищата на селата Соколник и Стефаново. Цялата тази вода минава под мостчето“, обясни Жеков. Той уточни, че поради липса на достатъчно средства са изградени 25-30 метра от съоръжението, но предстои то да се удължи и да стигне до улицата, да е „от чакъл до чакъл“. Кметският наместник не уточни кога ще продължи изграждането на съоръжението.

Натрупаната около него кал се дължала на наводнението през февруари. Очаква се общината да отпусне средства за разчистване на наносите, обясни Жеков. И допълни, че се предвижда под моста да се  оформи дере, за да не се разлива водата в целия район. 


Жител на Славеево прослави недостъпния мост на селото в стихотворение

 


Сходни връзки

СТРАНЕН МОСТ СЛЕД ЖАЛБА И ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди