изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:56 EEST
В СЕМИНАР „ТРАФИК НА ХОРА“ УЧАСТВАХА МЛАДЕЖИ    
ОбразованиеМестната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните организира обучителен семинар на тема “Трафик на хора”. Водещ на семинара бе психологът от информационно–консултативния кабинет Недялка Николова. Във форума участваха момичета и момчета на възраст 14–17 години и младежи от „Младежки център Добрич- Вашето утре”.

Участниците се запознаха с измерението на явлението  „Трафик на хора”, като се очертаха различията между трафик, миграция и контрабанда с хора. Разпознати са причините и факторите за въвличане в трафик, а младите хора анализираха най- често наблюдаваните механизми за контролиране на жертвите – тотален контрол и изолация, психическо насилие и манипулация, физическо и сексуално насилие.
Дискутира се ролята на държавата и институциите в борбата с трафикирането на хора и отношението на обществото към жертвите на „бялото робство”.
Особено важна бе позицията на участниците спрямо дейността на лицата, които печелят от трафик на хора и безнаказаността на трафикантите.
Използвани са информационни печатни материали и образователен филм -„Отворени учи”.
В края на семинара представителите от екип към „Младежки център Добрич – Вашето утре” запознаха участниците с извършваната от тях дейност и разработените проекти насочени за младите хора в град Добрич. На следващия ден децата, с които работи местната комисия и обществените възпитатели, посетиха декоративния разсадник  към Общинското предприятия „Устойчиви дейности и проекти“ в Добрич, където се запознаха с дейността и произвежданите от разсадника цветя, храсти и дървета и участваха в разсаждането им. НДТ
 


Сходни връзки

В СЕМИНАР „ТРАФИК НА ХОРА“ УЧАСТВАХА МЛАДЕЖИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди