изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-12-05 @ 20:49 EET
ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПУНКТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЖИВОТИНСКИ ОТПАДЪЦИ    
НовиниОткрита е строителната площадка на обект "Пункт за управление на животински отпадъци" в Тервел, съобщиха от общината. Инвестицията се финансира по общински проект, одобрен за реализация по Програма за развитие на селските райони. Теренът, в който ще се строи, е собственост на общината, има площ от 2 дка и се намира в бизнес-зона "Североизток".

Обектът, който ще се изгражда, представлява сграда, оборудвана с хладилни камери. В тях ще се съхраняват след шоково замразяване специфични животински продукти - отпадъци от мандри, кланици, ферми, търговски обекти за месни и млечни произведения.
    Инвестицията, която се финансира по Договор за финансово подпомагане между община Тервел и държавен фонд "Земеделие", включва три основни дейности: изграждане на нова сграда, оборудване на сградата с хладилни камери и технологично оборудване и доставка на специализиран и вътрешнозаводски транспорт /три камиона с хладилни фургони, кранове и повдигащи устройства, транспалетни колички, електрокар/. Пунктът ще разполага с локална пречиствателна станция и автомивка. Технологичният процес обхваща  събиране на отпадъците чрез специализирания  транспорт, приемане и подготовка за замразяване, замразяване, съхранение, експедиране на отпадъците за екарисаж.
    Капацитетът на пункта е 25 000 кг. отпадъци. Стойността на инвестицията е 525 000 лв. без ДДС за строителни работи, 693 000 лв. без ДДС за хладилно и технологично оборудване и 478 000 лв. без ДДС за специализиран и вътрешнозаводски транспорт. Освен основните дейности в проекта са включени още разходи за проектиране, строителен и авторски надзор, доклад за съответствие на инвестиционния проект със съществените изисквания за строежите.
    Договорът за финансиране между община Тервел и ДФЗ бе подписан на 30 декември 2013 г. През м. г. са проведени или обявени всички процедури за избор на изпълнители на дейностите по проекта.    След като бъде изграден /което се очаква да стане факт до края на лятото на т. г./, пунктът ще осигури работа на осем души от община Тервел.
Ползите от него са свързани главно с  подобряване на икономическия потенциал и екологичния статус на региона. Пунктът ще подобри условията за работа на фирмите, които развиват дейност в сектора животновъдство и преработване на животинска продукция. В страната са финансирани за изграждане още три такива пункта - в общините Стралджа, Съединение и Роман. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПУНКТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЖИВОТИНСКИ ОТПАДЪЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди