изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:49 EEST
ПРЕДСТАВИХА ДЕПАРТАМЕНТ НА ВУМК В МАЛТА    
ОбразованиеДепартаментът за модерни обучителни методи /ДМОМ/ към Висше училище Международен колеж бе представен на международната конференция по билингвизъм в Университета на Република Малта.

Марияна Тодорова, преподавател в департамента и единствен участник от България сред 150 преподаватели и учени от 5 континента, изнесе доклад на тема ,,Моделът CLIL в двуезичното обучение в България.‘‘ Споделен бе опитът на Департамента в разработването на програма за квалификация на CLIL учители, както и организирането на различни обучителни програми за учители и директори на учебни институции.
Представено бе и новото научно списание на колежа Journal of Pedagogy and Educational Management , в което на български и на английски езици ще се публикуват съвременни изследвания върху иновативни модели от теорията и практиката на педагогиката и образователния мениджмънт. Участниците в конференцията, сред които водещи учени от университети в Обединеното кралство, Германия, Швеция, Япония, САЩ, Израел, Австралия и др., дискутираха различните аспекти на билингвизма в съвременния свят: лингвистика, литература, философия, култура, образование и др.
 Като страна с два официални езика, Малта е идеалното място за провеждане на подобно събитие от световен мащаб. Чрез брилянтната организация на конференцията, приема в Auberge de Castille - резиденция на министър-председателя на Малта, и посещението на старата столица на Малта – Мдина, участниците в конференцията успяха да се докоснат до част от културата и историята на тази страна. НДТ


 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА ДЕПАРТАМЕНТ НА ВУМК В МАЛТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди