изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:10 EEST
ПРЕИЗБРАХА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СЪДА В БАЛЧИК    
Ред и сигурностВисшият съдебен съвет с 20 гласа „за„ нито един „против” и един „въздържал се” избра за втори мандат Ивелина Димитрова Велчева за председател на Районен съд – Балчик. Съдия Велчева има над 14 години юридически стаж в съдебната система. Била е съдия в Районен съд – Балчик до избирането й за административен ръководител през 2009 г.

В Концепцията си И. Велчева залага на актуализиране и доразвиване на установените успешни практики: бързо, качествено и срочно правосъдие, подобряване на политиките за ефикасно управление на финансите на съда и на администрацията при обслужване на гражданите; повишаване компетентността на магистрати и служители, въвеждане на нови технологии за облекчаване на работата на съда и повишаване на общественото доверие в съда; внедряване на нови технологии и възможности за пряк и бърз достъп до делата. Ще продължи популяризирането на института на медиацията и електронното призоваване; ще се насърчава повишаването на квалификацията на съдиите и служителите, както и ще се оптимизират комуникациите с обществеността.
В изслушването си пред членовете на Висшия съдебен съдия Велчева отчете достиженията в мандата си, сред които предоставянето на web достъп до делата за справки на граждани и адвокати, предприетите действия за създаване на електронни дела. Отчетена бе тенденция за увеличение в броя на делата, приключили в тримесечен срок, призозаване чрез електронен пощенски адрес, създаване на регистър на отводите и самоотводите на магистратите; въведена интегрирана система за управление и контрол.
Въпроси към кандидата зададоха членовете на Висшия съдебен съвет Даниела Костова и Галя Георгиева във връзка със сключения договор с едноличен търговец, за ползване на сградата, в която се помещава съда и нейното местоположение с оглед осигуряване достъп до правосъдие на гражданите с оглед нейното местоположение.
Въпрос бе зададен и от председателя на ВКС Лозан Панов за прилаганите мерки с оглед обезепечаване нормалното функциониране на съда в условията на повишена натовареност през летните месеци.
Съдия Велчева бе подкрепена от Даниела Костова и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, които се позоваха на постигнатите добри резултати в правораздавателната дейност на съда, предложените цели и визия в концепцията на кандидата, които са предпоставка за успешен втори мандат. НДТ


 


Сходни връзки

ПРЕИЗБРАХА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СЪДА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди