изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:11 EEST
Почина княз Кардам Търновски    
Новини Днес, 7 април, в 11.30 ч., в мадридската болница „Санчинаро” почина Н.Ц.В. княз Кардам Търновски, съобщиха от канцеларията на царя.

Новината бе оповестена на официалния сайт на Симеон Сакскобургготски.

Кончината му настъпи в резултат на белодробна инфекция, като следствие от дългогодишното му обездвижване. Княз Кардам преживя тежка катастрофа през 2008 г., от която не успя да се възстанови.

До леглото на княз Кардам в последните мигове бяха неговите родители цар Симеон II и царица Маргарита, неговата съпруга княгиня Мириям, княз Константин Видински и княз Кирил Преславски, както и други членове на семейството.
http://www.blitz.bg

Кардам Сакскобургготски

Кардам Скскобургготски е княз Търновски и като първороден син на цар Симеон II и законната му съпруга доня Маргарита би могъл да предяви претенции за престолонаследник и глава на българската царска фамилия.

Завършва философия и международна икономика в университета “Кларк” САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика; специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет “Пен” в Пенсилвания. Започва работа в Буенос Айрес (1989 г.) в многонационалната агропромишлена компания “Фаунтинхед груп”. Живее и работи в САЩ като агроикономист в компанията GIC, Вирджиния. Търговски директор на телекомуникационна компания “Телефония мовилес интерконтинентал”, ген.-директор на проекти UMTS.

На 11 юли 1996 година княз Кардам се жени за испанската благородничка Мириам Унгрия и Лопес (р.1963). Княгинята завършва история на изкуството и специализира гемология. Работи в областта на дизайна на бижута. Венчавката се извършва в православната църква "Св. Св. Андрей и Димитър" в Мадрид. През 1973 г. Княз Кардам представлява баща си при полагането на първия камък на този храм.

Те имат двама сина:

    княз Борис Търновски (р. 12 октомври 1997)
    княз Белтран Търновски (р. 7 април 1999)

На 15 август 2008 княз Кардам и жена му претърпяват тежка автомобилна катастрофа в близост до Мадрид, когато колата им излита от пътя и се удря в дърво. И двамата са хоспитализирани, но Кардам получава тежка мозъчна травма и изпада в кома.

Почива на 7 април 2015 година, в 11.30ч., в мадридската болница „Санчинаро”, в резултат на белодробна инфекция, която е следствие от дългогодишното му обездвижване.  http://bg.wikipedia.org

Кардам е парализиран
Зле разбраният капитализъм ни доведе до тази криза
Кардам излезе от дълбока кома, мига с очи
Кардам Сакскобургготски изпадна в кома
Състоянието на княз Кардам остава тежко
Княз Кардам катастрофира, има тежки травми
 


Сходни връзки

Почина княз Кардам Търновски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди