изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:00 EEST
В България имало секта на канибали, ядели органи от мъртъвци    
По светаВ България имало секта на канибали. Членовете на сектата ядели органи на мъртъвци, мажели се с прах от кремирани трупове. Това разкрива пред „24 часа” Емил Велинов, шеф на дирекция по вероизповеданията.

Непозната у нас секта на хиндуизма проповядва в Благоевградско човек да са откаже тотално от себе си и да яде органи на мъртъвци. Така последователите на хиндуиското религиозно течение смятат, че убиват човешкото его и отричат представата за човешката красота. Това са т.н. агори, които почитат Бог Шива, съобщава Емил Велинов.

Той добави, че специализирани органи събират пълни подробности за сектата. Неин проповедник е завърнал се от Индия софиянец на име Иван, който ходи по селата и привлича за каузата младежи.

От останалите течения в хиндуизма ги отличавал фактът, че те събират прахта от кремираните и покриват с тях тялото си. Някой носят украшения от човешки кости, а други използват черепи, за да си правят купи за пиене на течности, за хранене или за просене. Често използват и трупове като олтари, над които медитират, но самите те не убиват.

„По случая работим с ДАНС, прокуратурата и полицията”, казва още Емил Велинов.

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

В България имало секта на канибали, ядели органи от мъртъвци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди