изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:46 EET
Иван Иванов от Инспекцията по труда: Човекът, когото извадихме, бе размазан    
Новини Стават известни нови подробности около тежкият трудов инцидент в курортния комплекс „Слънчев ден”. Според шефа на варненската Инспекция по труда инж. Иван Иванов човекът, който са успели да извадят от развалините е бил буквално размазан и до момента той не е идентифициран.

Самата трагедия е станала поради неспазване на елементарни изисквания за охрана на труда от страна на фирмата-подизпълнител, смята експертът. „Досега сме открили само едно ЕГН, но лицето не е идентифицирано, като за него не е открит трудов договор, вероятно същото е и положението с останалите трима работници”, казва инж. Иванов.

Според него, работниците са действали като самоубийци- след като тежката техника не е успяла да бутне 10-етажната сграда, четиримата са влезли вътре и са започнали да режат на ръка арматурата на подпорните колони на първия етаж. Вероятно това е станало и причина сградата да рухне върху тях.

След като инцидентът е станал в рамките на работното време - около 17 часа днес, той определено е трудова злополука и отговорност носи фирмата-подизпълнител, казаха за БЛИЦ експерти по трудово законодателство. http://www.blitz.bg

10 етажа са паднали върху работниците от срутения хотел
Под отломките на срутилата се сграда в „Слънчев ден” има трима затрупани работници

 


Сходни връзки

Иван Иванов от Инспекцията по труда: Човекът, когото извадихме, бе размазан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди