изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:19 EEST
ДИПЛОМАЦИЯ: Русия обмисля да предплати на Гърция печалбите „Турски поток“    
По света

Русия обмисля скоро да предплати на Гърция очакваните печалби от природния газ, който ще бъде доставян за Европа по продължението на бъдещия газопровод „Турски поток“, което ще преминава през нейната територия, заяви източник от гръцкото правителство, цитиран от Ройтерс. Той уточни, че Атина ще върне тази сума на Москва, когато газопроводът бъде въведен в експлоатация през 2019 г.



Руската държавна газова компания

„Газпром“ освен това ще понижи цената на „синьото гориво“ за Гърция

във връзка с бъдещия газопровод, отбеляза цитираният източник, придружаващ гръцкия премиер Алексис Ципрас при посещението му в Русия.

Гръцкият участък от трасето ще бъде финансиран с частни капитали, предаде ТАСС, като се позова на представители на гръцката делегация в Москва. Те увериха, че финансирането ще отговаря на европейското законодателство и норми.

Бъдещият газопровод ще донесе големи ползи на Гърция по две направления – търговски печалби от самия него и съпътстващо понижаване на цената на газа за страната, коментираха цитираните източници.

Междувременно АФП цитира представител на гръцкото правителство, според когото

Гърция и Русия обмислят създаването на смесени дружества с цел заобикаляне на руското ембарго на хранителни стоки от Европейския съюз.

Целта е гръцката земеделска продукция да може да достига до руския пазар. „Налице е обща воля за стартиране на процедура за създаване на смесени гръцко-руски дружества на руска територия за гръцките износители на земеделски продукти“, каза той в коментар за темите обсъждани на започналото вчера двудневно посещение на гръцкия премиер в Русия.

Цитираният източник обясни, че мярката цели гръцките плодове и зеленчуци за руския пазар да не бъдат смятани за износ. 

Източник: БТА   
http://www.vesti.bg
 


Сходни връзки

ДИПЛОМАЦИЯ: Русия обмисля да предплати на Гърция печалбите „Турски поток“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди