изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:32 EEST
Дияна Тушева: Работници умират - няма КТ "Подкрепа", няма КНСБ!    
Коментари

Работници умират под руините на злополучния хотел "Вероника" в курортния комплекс "Слънчев ден", дори не се знае колко са под руините на срутилата се сграда. Но няма синдикати, няма КТ "Подкрепа", няма КНСБ - те май празнуват вече своя "заслужен" Великден.

Апропо, с какво го заслужиха?



С това, че 25 г. имитираха синдикализъм, когато закриваха предприятия и се гонеха стотици и хиляди работници на улиците, а те им предлагаха бутафорни протести, често - "след дъжд качулка"?

С това, че услужливо обслужиха бандитската, уж масова приватизация, от която забогатяха "правилните" хора, а хората на наемния труд не получиха и стотинка? С това, че подкупиха с дребни бонуси членска маса, за да изглеждат значими?

С това, че се ежеха на властта по трибуни и пред медии, а в късни доби по кабинети и скъпи заведения се договаряха с партийните лидери и олигарсите за собствените, лични изгоди от имитацията на синдикализъм?

С това, че първите между тях, с много малко изключения, станаха милионери? С това, че уредиха по шуробаджанашки собствената си каста, търгувайки с влияние и заплашвайки новите капиталисти с инфантилните си протести, от които никога нищо не последваше в полза на работниците? Спомнете си журналистическите разследвания за добре платения им лобизъм, за личните отношения между знакови фигури от криминалния преход и синдикални лидери.

Кого лъжат? Вече няма кого.

Нямаме синдикати. Което не пречи на техните барони да продължават да играят тази роля, да дават пресконференции, да пишат стратегии, да се разхождат по света за участия в международни форуми и да дават отвреме - навреме ефектни интервюта, че ето, видите ли, едва ли не, ще свалим тази власт, която мачка работещите… Сага за наивници.

И да се закрият КНСБ и КТ "Подкрепа" на никого няма да направи впечатление. На никого няма да липсват. Те отдавна обслужват единствено лидерите си!

За всички нас, обикновените българи, и тези празници започват с горчивина. Както стана традиция напоследък - ако не е наводнение, ще е обилен снеговалеж без ток в стотици селища, ако не е снеговалеж, ще е суша и пожари…

Оказва се, че затрупаните работници са били без трудови договори, че поради липса на тежка техника са разрушавали на ръка сградата, режейки носещите й колони, че за хотела е имало документи за реконструкция, а не за разрушаване. Някакъв си Георгиев, вероятно технически ръководител на обекта, увещавал работниците, че няма нищо страшно и че ще ги предупреди при опасност, но виждайки срутващата се сграда се метнал на колата си и изчезнал в неизвестна посока.

"Няма никаква надежда и шансове за оцеляването на работниците", заяви днес директор на пожарна безопасност. Потвърдена е единствено смъртта на 40-годишния Борислав Асенов, останалите се издирват.

Не вярвам, дори заради тази човешка трагедия, да развали великденския си рахат и собственика на "Слънчев ден", ако е още той, прословутият Георги Гергов. Не питайте защо - да си недосегаем в България вече е професия.

Черната хроника, за жалост, е неспирна… Което не пречи, ама никак, на президента на КНСБ Пламен Димитров да попита наскоро: "Кой представлява политически работещият българин - всички и никой. Дошло ли е време за директно синдикално представителство в законодателната власт?"

Да, там е вече гъдела на синдикалиста - нагоре и по-нагоре във властта. Нас - "кучета ни яли"./БГНЕС

------

Дияна Тушева е редактор в БГНЕС.
bgnes.com

Швейцарските сметки на д-р Тренчев и главния секретар на КТ « Подкрепа »
 


Сходни връзки

Дияна Тушева: Работници умират - няма КТ "Подкрепа", няма КНСБ! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди