изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:27 EET
ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА ОБРАЗУВА НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО ЗА ПРОДАЖБАТА НА ТРОЛЕЙБУСНАТА МРЕЖА    
Ред и сигурност Върховната касационна прокуратура е възложила извършване на проверка по сигнал на народният представител от ПП АТАКА Калина Балабанова, която е и зам.-председател на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, съобщава вестник „Атака“. След приключването на проверката е образувано наказателно производство срещу виновно длъжностно лице от администрацията на Община град Добрич, затова, че в периода от юли до ноември 2014 г. е

нарушило и не е изпълнило служебните си задължения – превишило е властта и правата си с цел да набави за „Балмет“ ООД, облага и да причини на Община Добрич вреда, като от деянието са настъпили значителни вредни последици за общината в размер на над 300 000 лева, което е престъпление по чл. 282, ал. 2 във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс. Предвиденото наказание е лишаване от свобода от 1 до 8 години и лишаване от правото да се заема определена държавна или обществена длъжност.
Ръководството и надзорът върху досъдебното производство са възложени на Софийска градска прокуратура и понастоящем се провежда разследване, като към момента няма лице с повдигнато обвинение.
От Окръжна прокуратура Добрич съобщиха, че при тях няма постъпило уведомително писмо от Главна прокуратура във връзка със случая.
НДТ потърси за коментар Община Добрич. От пресцентъра й заявиха, че Община Добрич засега се въздържа от коментар, докато не приключи работата на прокуратурата.
Припомняме, че в края на миналата година в Административният съд в Добрич бе гледано дело, заведено от гражданина Веселин Влаев срещу решението на Общинския съвет за продажбата за скрап на контактната тролейбусна мрежа. Делото бе образувано по жалбата на Веселин Влаев срещу решение от извънредна сесия, провела се на 26 август миналата година.  С нея се даде съгласие за продажба чрез публичен търг с тайно наддаване и одобрява предложената начална тръжна цена – 1 200 000 лева без ДДС, на котактната тролейбусна мрежа, включваща: въздушна контактна мрежа; метални конзоли без стълбове; оборудване на токоизправителните станции; кабелни захранвания на сегментите от ВКМ (600 V); кабелни захранвания (20 кV), тролейбусната мрежа в Депо. Според Влаев, оценката, послужила за база за определяне на началната тръжна цена, не е изготвена от лицензиран оценител. Съдът посочва, че в случая, конкретната оценка е именно на база оценителски доклад от такова лице, като по делото е приложен и сертификатът му за оценителска правоспособност. Съдът счита, че приетата за начална тръжна цена оценка е изготвена при спазване изискванията на материалния и процесуалния закон, и няма нарушения, които да налагат отмяната на оспореното решение на това основание. Съдът отхвърли жалбата на Влаев. Той определи като неоснователно оплакването относно неприлагането на тръжната документация и договора, сключен във връзка с продажбата. И допълва, че проведеният търг, обявяването за спечелилия и законосъобразността на тези действия биха могли да се обсъждат в дело, образувано по жалба срещу търга.
Това решение на административния съд може да бъде обжалвано във Върховния административен съд. НДТ

Главният прокурор погна Община Добрич за тролейбусната мрежа

АЛАРМИРАТ ЗА РАЗМИНАВАНИЯ ПРИ ИНВЕНТАРИЗАЦИЯТА НА ТРОЛЕЙБУСНАТА МРЕЖА

ГЕРБ: ПРОДАЖБАТА НА ТРОЛЕЙБУСНАТА МРЕЖА Е НАПЪЛНО ЗАКОННА

А. АТАНАСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПИТА

АТАКА ДАВА КМЕТА НА ДОБРИЧ НА ГЛАВЕН ПРОКУРОР

ПИТАТ ЗА НАМАЛЕНАТА ЦЕНА НА ТРОЛЕЙБУСНАТА МРЕЖА

РЕОРГАНИЗИРАТ ДВИЖЕНИЕТО ПОРАДИ ДЕМОНТАЖА НА ТРОЛЕЙБУСНАТА МРЕЖА

ТРОЛЕЙБУСНАТА МРЕЖА ОТИВА ЗА СКРАП

ВЪВ ФЕЙСБУК НЕДОУМЯВАТ ЗА ФАЛИТА НА "ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ"

ПРОДАВАТ НА ТЪРГ КОНТАКТНАТА ТРОЛЕЙБУСНА МРЕЖА

ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ ОТНОСНО ТРОЛЕЙБУСНИЯ ТРАНСПОРТ В ДОБРИЧ

ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ПО ТРИСТРАННО СЪТРУДНИЧЕСТВО

РАБОТНА ГРУПА ЩЕ АНАЛИЗИРА СЪСТОЯНИЕТО НА ТРОЛЕЙБУСНИЯ ТРАНСПОРТ

КЗК отмени поръчка за ремонт на тролейбусната мрежа в Добрич

ПРОМЕНЯТ ОБЩИНСКАТА ТРАНСПОРТНА СХЕМА В ДОБРИЧ



 


Сходни връзки

ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА ОБРАЗУВА НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО ЗА ПРОДАЖБАТА НА ТРОЛЕЙБУСНАТА МРЕЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди