изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:01 EEST
Москва разкри защо Су-27 е профучал на "нищожните 6 метра" от американския самолет    
По светаАмериканският разузнавателен самолет RC-135U е летял с изключен транспондер към руската граница

Официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков заяви, че американският самолет разузнавач RC-135U е извършвал целенасочено полет към руската граница с изключен транспондер, предава РИА Новости.Според Конашенков дежурните сили на противовъздушната отбрана над акваторията на Балтийско море са открили неизвестна въздушна цел, която уверено се насочвала към руската държавна граница.

Дежурните сили са вдигнали изтребителят Су-27, който се е приближил до неидентифициран летящ обект, обиколил го няколко пъти, идентифицирал като като самолет разузнавач RC-135U от военновъздушните сили на САЩ, както и бордовия му номер и докладвал на командването.

„Искам да подчертая, че полетът на RC-135U на военновъздушните сили на САЩ към руската граница беше извършен с изключен транспондер, за което напоследък нашите натовски колеги толкова много обичат да заявяват. Колкото до оценката за професионализма на нашите пилоти, това е изцяло от компетенцията на руското командване. А освен това американските разузнавателни самолети могат да изпълняват „обичайни” полети само до границите на САК”, заяви представителят на руското министерството на отбраната.

Както БЛИЦ съобщи, по-рано днес американските медии обявиха, че руски изтребител Су-27 без малко не е блъснал разузнавателен самолет на САЩ над Балтийско море, а информацията беше потвърдена от представителя на Пентагона Марк Райт.   http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Москва разкри защо Су-27 е профучал на "нищожните 6 метра" от американския самолет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди