изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:29 EEST
Руски министър: Договорът с Украйна за транзит на газ няма да бъде продължен след 2019 г.    
По света „Току що господин Милер направи изказване, в което той каза, че транзитният договор с Украйна няма да бъде продължен след 2019 г. Затова сега всички усилия са насочени към реализиране на строителството газотранспортна инфраструктура в Турция, на границата на Турция с Гърция и доставка за Югоизточна и Централна Европа по този маршрут” – казал Новак пред журналистите, отговаряйки на въпрос дали е окончателно решението за прекратяване транзита на газ през Украйна след изтичане на срока на действащия договор.

„Газпром“ е готов да работи по строителството на „Турски поток“, но по пазарни правила в рамките на Третия енергиен пакет. Това заяви шефът на компанията Алексей Милер на заседание на Валдайския клуб в Берлин, съобщава ИТАР-ТАСС. Клубът събира международни експерти по политиката на Русия, които заседават всяка година от 2004 г. насам.На 1 декември миналата година „Газпром“ подписа меморандум с турската компания Botas за сътрудничество в изграждането на морски газопровод от Русия до Турция през Черно море с мощност 63 млрд. куб. м., 50 млрд. от които ще се подават на новия газов хъб на турско-гръцката граница. Газопроводът ще се строи от компанията "Газпром Русская". „Турски поток“ ще бъде алтернатива на прекратения проект „Южен поток“.

Милер прогнозира ръст на цените на газа в края на 2015 г. Ситуацията на азиатските пазари в най-скоро време ще стане основен фактор при ценообразуването на европейския газов пазар, заяви още той. Според него ако се поиска уеднаквяването на цените на руския газ за всички европейски страни, то тогава тя ще се установи на максималната граница. Но „Газпром“ е готов да си съструдничи с Еврокомисията по всички модели, включително и по Европейския енергиен съюз, и по правилата на европейския пазар.

„Векторът на движението е от европейска стратегия към евразийска стратегия на работа на пазара. Вече се формира нов газов пазар и това е евразийският“, обяви той посоката на своята компания за в бъдеще.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Руски министър: Договорът с Украйна за транзит на газ няма да бъде продължен след 2019 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди