изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:50 EEST
Газета.ру: Иранският парламент има доверие в Кремъл    
По света Техеран. Иран има напълно доверие в Русия, съобщава Газета.ру. Такова мнение изрази съветникът по международните въпроси на председателя на иранския меджлис, след като стана ясно, че Москва вдига забраната за доставка на зенитно-ракетни комплекси С-300.

„Не е тайна, че в съзнанието на иранския народ обидата от забраната за доставки на С-300 беше особено болезнена“, заяви политикът. „На Русия наистина може да се вярва. Сега американците и техните съюзници няма да могат да нарушат равновесието в региона и да диктуват условията си от позицията на силата“, коментира съветникът.
**********************
Москва. Необходимостта от ограничения за доставки на ракетно-зенитните системи С-300 отпадна, с оглед на прогреса, достигнат в преговорите в Лозана между Техеран и „шесторката“. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Интерфакс.
„Убедени сме, че на този етап необходимостта от такъв тип ембарго, отделно, доброволно руско ембарго, напълно отпада“, разясни Лавров. Външният министър подчерта, че доставката на ракетно-зенитни системи С-300 по никакъв начин не заплашват нито една страна в региона, в това число и Израел. Този тип системи „имат отбранителен характер, не е приспособен за целите на нападението и няма да постави под заплаха нито една държава в региона“, гарантира Лавров. По думите му с оглед на повишеното напрежение в съседните на Иран държави в Техеран са особено заинтересовани от въпросите за подобряване на противовъздушната отбрана.
****************************
  Вашингтон. Администрацията на президента Обама разкритикува доставките за Иран на руските ракетно-зенитни комплекси С-300, съобщава Интерфакс.
„Видяхме съобщението, свързани с евентуални възможни продажби на С-300 на Иран. По-рано САЩ вече изказа възражения по този повод“, заяви на брифинг говорителят на Белия дом Джош Ърнест и допълни, че „държавният секретар Джон Кери неотдавна имаше възможност да изкаже безпокойство по този въпрос пред своя руски колега Сергей Лавров“. http://www.focus-news.net/

Подробности за комплекса четете на адрес:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1-300
 


Сходни връзки

Газета.ру: Иранският парламент има доверие в Кремъл | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди