изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:18 EEST
Нов голям антиислямски митинг в Дрезден    
По света

На поредния антиислямски митинг в Дрезден под егидата на PEGIDA и този път дойдоха няколко десетки хиляди души. През последната половин година Дрезден се превърна в център на антиислямските настроения в Германия. Организатор на митингите е неизменно движението PEGIDA ("Европейци-патриоти срещу ислямизацията на Запада"). Гост на снощния митинг бе лидерът на холандската Партия на свободата Герт Вилдерс.



Традиционно, по същото време в Дрезден се проведе паралелен митинг, на който дойдоха около 2500 противници на PEGIDA. Организатор на акцията бе група, нарекла се "Дрезден свободен от нацисти". С цел избягване на сблъсъци, местният съд разпореди двата митинга да се проведат на "достатъчно голямо отстояние помежду им".

Първият антиислямски митинг на PEGIDA се проведе още през октомври м.г., като на него дойдоха 27 000 души. Тогава канцлерът Ангела Меркел осъди акцията, като призова германците "да не се поддават на провокации", отбелязвайки, че немското общество отдавна се е превърнало в мултиетническо и подобни ксенофобски и антиислямски прояви нямат място в него.

Митингите на PEGIDA обаче продължиха, като участниците в тях се множат. Всички те искат затягане на имиграционните закони. PEGIDA дори планира участие в изборите за кмет на Дрезден, които ще се проведат през юни. Социологическите проучвания обаче сочат, че засега кандидатът на PEGIDA изостава сериозно от конкурентите си.  bgnes.com
 


Сходни връзки

Нов голям антиислямски митинг в Дрезден | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди