изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:11 EEST
ЗА ШЕСТИ ПЪТ В АЛБЕНА ОРГАНИЗИРАХА ПРЕКРАСЕН ДЕТСКИ ТУРНИР ПО ТЕНИС    
СпортЗа шести път в курорта Албена се проведоха международни турнири по тенис за момичета и момчета до 8 и 10-годишна възраст. Участие взеха 34 деца от България, Румъния и Русия.

В най-интересния мач от програмата Ливиу Попирлан от Румъния победи в драматичен мач Павел Маринов от Черно море Елит с 2-1 сета. Двубоят решаваше титлата при момчета до 10 години и продължи над 2 часа. В отделните части многократният шампион в северната ни съседка Ливиу Попирлан се наложи над 5-3 4-5 (5) 5-3, като във втория сет българинът изпусна да спечели златото, след като имаше два мачбола в своя полза.
С бронзовите отличия се прекрасно представяне в турнира се окичиха Георги Георгиев от Свиленград и Димитър Берданков от Авеню (Бургас).   
При момчетата до 8 години също имаше интрига до последната точка. Състезателят на Изида Валери Дойчев надделя с 6-10 10-6 10-2 Даниъл Спасов, като и двамата показаха, че имат голям потенциал да радват своите близки с прекрасни победи. Румънците Алберто Нута и Калин Андрей Козак се окичиха с бронзовите отличия.
Шампионка при момичетата до 10 години в турнира "Албена - Пролет 2015" стана Емма Фантусис от Черно море Елит Варна, следвана от Йоана Иванова от Тича, Дея Чимидялкова от Диана Сф и Кристина Козак от Румъния.
На оранжев корт крайното класиране бе оглавено от Йоана Константинова от Плевен 90. Среброто спечели Естела Иванова от Черно море Елит. Ива Иванова от Благоевград достигна до бронзовия медал, следвана от Флавия Угреану от Румъния и Мария Шербакова от Русия.
Турнирът бе наблюдаван от стотици гости на комплекса от България и Румъния, които през празничните дни бяха в Албена. По традиция организаторите зарадваха участниците с чудесно парти с много игри и вкусна торта. Призьорите получиха своите отличия и предметни награди от спортния мениджър на Албена Руслан Йорданов. Следващите детски турнири по тенис за момичета и момчета до 9, 10, 11 и 12 години ще бъдат от 26 до 28 юни, а преди това комплексът ще домакинства за втора поредна година на държавните първенства по тенис за състезатели до 12, 14, 16 и 18 години. 
В същото време голям успех на кортовете постигна и Емилиян Цветков от Изида, който записа три победи в квалификациите на турнира до 12 години и успя да влезе в основната схема. В решаващия финал за влизане той победи Ангел Стойчев от ТК Авеню (Бургас) с категоричното 40 40, но на старта на основната схема претърпя поражение. Виктор Дойчев загуби мача си от втория кръг срещу Дейвид Симеонов от Кристи Дряново с 4-5(4) 2-4.  НДТ








 


Сходни връзки

ЗА ШЕСТИ ПЪТ В АЛБЕНА ОРГАНИЗИРАХА ПРЕКРАСЕН ДЕТСКИ ТУРНИР ПО ТЕНИС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди