изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:24 EET
НАЙ-МЛАДИЯТ ХОДЖА В БЪЛГАРИЯ – АЛЕЙДИН, В ДОБРИЧ: ВЯРАТА КРЕПИ ЧОВЕКА, А НЕДОВЕРИЕТО, ЛИЦЕМЕРИЕТО И ПОДИГРАВКИТЕ ГО РАЗВАЛЯТ    
ИнтервютаВ ДОБРУДЖА ИМА МНОГО МАГИИ, ЗАВИСТЛИВИ, ИЗСТРАДАЛИ И БОЛНИ ХОРА

Поради големия читателски интерес и наплив от клиенти, някои от които разбират по-късно за него, Алейдин се връща да приема отново в Добрич - на 14 и 15 април /вторник  и сряда/ от 9.00 до 20.00 часа, чрез предварително записване на тел. 0895 071012 и 0876 168415

Алейдин Тахиров е най-младият ходжа в цяла България. Той е само на 36 години, родом от с. Бенковски, край Златоград, но от 12 години живее в Мадан, Смолянско. Зет е на къща, семеен, с две деца. Българо-мохамеданин е /помак/, с което се гордее. Завършил е ислямско духовно училище през 1999 година в Шумен, в Томбул джамия.

- Г-н Тахиров, откога имате дарбата да помагате на хората?

- Усетих, че мога да помагам на хората през 2002 година, когато изпаднах за 5-6 дни в кома, без да има определена причина за това, тъй като въобще не бях боледувал. Лекарите в Златоград дори не вярвали, че ще оживея. Тогава - като на сън, ми се яви един много възрастен човек с бяла дълга брада, който ми  проговори  не на арабски или турски, а на български - може би защото съм българин-мохамеданин, помак, с което се гордея. Реших, че ми се е явил Господ Аллах, който ми каза: „Алейдинчо, ще те даря оттук-нататък с такава дарба, която ще ти позволява да гледаш на хората, да им помагаш, да откриваш болести, да разваляш магии, но в никакъв случай ти няма да правиш магии.“ Оттогава започнах да се занимавам с това.

- Как гледаш на даден човек, когато дойде при теб?
- Когато човек дойде при мен, не го питам какъв проблем има, а започвам от миналото му, за да се увери той, че познавам, след това - за настоящето, бъдещето, здравословни проблеми, брак, деца, работа, магии, болести. Всичко казвам. Ако не е семеен, кога ще бъде, ако има имот за продаване/ купуване - до колко време ще се осъществи сделката. Ако даденият човек има направена магия, мога да кажа къде е сложена, хвърлена или скрита магията, кой я  е направил, дали е мъж или жена, първата буква на човека, дали е близък, роднина, комшия, колега и т.н. и за какво е направена, с каква цел.

- Какви болести лекуваш чрез Корана?
- Лекувам всякакъв вид заболявания чрез Корана, с изключение на ракови болести, диабет и тумори. Когато проблемът не е за мен,казвам на човека. Не съм като някои мои колеги, които злоупотребяват с доверието на хората и само и само да вземат парите, се правят, че могат да се справят. Обичам да пазя доверието на хората и за в бъдеще. Затова, когато не мога да помогна, казвам на човека да си търси лек на друго място.

- Все пак се срещаш с различни хора и разни техни проблеми, как се справяш с тях?
- Свикнал съм да устоявам, все пак 11 години се занимавам с това, въпреки че - признавам, понякога ми е трудно. Миналата година, когато развалях магии във Враца, на жена медицински работник, дори 3-4 минути не бях на себе си, прилоша ми и ме свестяваха с вода. Всеки човек може да ви каже, че имате магия. Виждате вече по телевизията какво става, но не от всеки файда ще видите. Искам да подчертая, че човек, който е патил от магии - вярва, който не е патил, не вярва и се подиграва.

- Всякакви хора ли идват при теб?
- Радвам се и се гордея, че ми се доверяват и продължават да ме търсят за пореден път хора от Общината, от съда, от полицията, от болницата, учителки, магазинерки са идвали при мен. Ако не са останали доволни, едва ли ще ме потърсят пак и ще водят техни близки и приятели.

- Доста ли магии си развалил в нашия регион и има ли много болни хора в Добричкия край?
- Когато развалям магия или лекувам дадена болест, го правя пред човека, за да види той с очите си и давам гаранция, че оттук-нататък 7 години магия не може да го хване, а не както правят колегите ми - със записи и колети по пощата. Това за мен не е редно и е един вид шарлатанство, според нашата религия. Мога да гледам и да помагам и на снимка за друг човек, стига човекът да не е починал, за умрели хора не гледам, защото ми става лошо.
Девизът ми е: Не обичам да се хваля. Нека хората говорят за мен. Вижте отзивите на хората, които след това са се обаждали по телефона - да благодарят и се позамислете, ако наистина вярвате.

Г.И. от кв. „Добротица“ : В края на юли миналата година ходих при него, с моя приятел. Каза ми, че имам направена магия, която е заровена в една от саксиите на терасата. Беше ми направено да се караме с моя приятел за цяло и нещяло, ту да се разделяме, ту да се събираме, макар че вече се бяхме сгодили. Но, след като Алейдин ни развали магията, сега вече имаме сериозни намерения за брак и сватба.

А.И. от с. Карапелит:
  Миналата година, през месец октомври, ходих при него Варна - да ми гледа. Каза ми, че имаме направена магия, която е заровена до външната порта, в земята, от лявата страна. Магията ми беше направена - децата ми и внуците ми да се държат към мен студено, да ме мразят, за ми посягат на бой и на моменти да ме гонят от вкъщи. Но, след като Алейдин ми разтури мръсотията, от 3-4 месеца насам се разбираме и си живеем нормално цялото семейство.

С.И. от с. Стефаново:
В края на 2013 година бях при него в Шумен, когато имаше прием. Ходих при Алейдин за помощ, че бях вдигнала ръце от моя син, постоянно ни тормозеше и изнудваше за пари и се напиваше всяка вечер. Не вярвах вече на никого, но вече му вярвам. След като ходжата развали магията, синът ми сякаш се преобрази - стана отговорен човек, не посяга към чашката, намери си работа, има планове за бъдещето. Просто не мога да се нарадвам и да спра да благодаря на Алейдин.  Препоръчвам го на всеки, който има проблем.

К.Н. от Каварна:
В края на 2011 година ходихме при Алейдин, когато бяхме на гости в София, при наша приятелка. Решихме с мъжа ми да пробваме и при него, след като бяхме чели във вестник „Уикенд“ за дарбата му, тъй като близо 10 години си нямахме рожба. А бяхме пробвали всички средства, изтърпяхме много болка. Не знам как го прави този млад човек, не знам. Знам само, че вече се радваме на наше детенце, при това се появи на бял свят без никаква лекарска намеса. И аз просто повярвах, че има чудеса.  

- Все пак, идваш от другия край на България и имаш разходи, какви са таксите при теб?

- Който не ми вярва, нека влезе в интернет и ще види какви са отзивите за мен. Там ще види също, че аз работя най-евтино в цялата страна. Във всеки град на България цената е различна - все пак идвам от Родопите и имам разходи - за път, за хотели, да не говорим за храната. Не  работя на космически цени, като някои мои колеги, за които говориха в „Господари на ефира“ и в БТВ – Репортерите миналия месец и които за едно гледане вземат по 150-300 лева, за едно разваляне на магия искат и изнудват хората от 1000-2000-5000 до 10 000 лева. Ако някой не вярва, нека провери в интернет при какви цени работят колегите ми като Светлина, Тотевска, Ахмед ходжа, Адем ходжа от Варна, които ги даваха в „Господари на ефира“ по-миналата година. При мен цената за едно гледане в Добрич е 48 лева, а когато лекувам дадена болест или развалям магии, се изчислява според данните на човека и според каноните на Корана, в зависимост от проблема или магията - дали са по-стари, или отскоро. Но моите цени не са космически като техните.
Алейдин Тахиров моли само за сериозни обаждания, любопитни и невярващи да не го безпокоят, а само хора, които наистина имат нужда и вярват, че може да им помогне. Човек, който има страх и вяра във Всевишния и милее за семейството си, никога не би се подиграл със свещените книги и духовните лица. Всевишният вижда всичко, забавя, но никога не забравя. Тахиров казва, че по телефона не може да гледа и да помага на хората и - според Корана, това е шарлатанство.
 


Сходни връзки

НАЙ-МЛАДИЯТ ХОДЖА В БЪЛГАРИЯ – АЛЕЙДИН, В ДОБРИЧ: ВЯРАТА КРЕПИ ЧОВЕКА, А НЕДОВЕРИЕТО, ЛИЦЕМЕРИЕТО И ПОДИГРАВКИТЕ ГО РАЗВАЛЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди