изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:41 EEST
Почина Percy Sledge Dead - певецът, изпял When a Man Loves a Woman /ВИДЕО/    
По света Соул певецът Пърси Следж почина на 73-годишна възраст в дома си в Батън руж, Луизиана, съобщи CNN. Певецът, прочул се с баладата си When a Man Loves a Woman от 1966 г., повече от година се бореше с рак на черния дроб.

Баладата When a Man Loves a Woman, която седмици наред доминира в чартовете в САЩ, е на 53-о място в изготвения от сп. "Ролинг стоун" списък с най-великите соул песни на всички времена.

Пърси Следж е роден в Лейтън, Алабама. Сред успешните песни в кариерата му на певец са също Warm and Tender Love и It Tears Me Up. Той получи награда за цялостно творчество от фондацията "Ритъм енд блус" и бе въведен в Залата на славата на рокендрола през 2005 г.  http://www.24chasa.bg











Пърси Следж (на английски: Percy Sledge) (роден на 25 ноември 1940 г., починал на 14 април 2015 г.) е американски ритъм енд блус и соул изпълнител, който се прочува по света със сингъла When a Man Loves a Woman, издаден през 1966 г. Последният се превръща в международен хит по класациите на Топ 40, като Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка му дава сертификат за златен статут. Преди това работи като медицинска сестра, в началото на 60-те, и постига най-големия си успех в средата до края на 60-те, както и в началото на 70-те, като печели публиката с емоционални соул песни. В по-късен етап от живота си получава Наградата за постижения в кариерата на фондация „Ритъм енд блус“.


 


Сходни връзки

Почина Percy Sledge Dead - певецът, изпял When a Man Loves a Woman /ВИДЕО/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди