изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:32 EEST
Американските войски акостираха в Украйна    
По света290 американски десантчици пристигнаха в Украйна, съобщава Утро.ру. Те ще се заемат с подготовката на бойците от украинската армия. Сайтът се позовава на съобщение в Туитър на посланика на САЩ в Киев Джефри Пайът.




На снимката, публикавана от посланика се вижда как американските инструктори вървят под строй по летището на Лвов. Освен това той посочва и военната база на САЩ в Германия US Army Garrison Bavaria, откъдето десантниците са пристигнали.

През март министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков съобщи, че на 20 април военни от американската армия ще пристигнат на Яворовския полигон, Лвовска област, където ще се проведе учение.

„290 американски десантници ще пристигнат на 20 април в Лвовска област на Яворовския полигон. Според споразумението с Държавния департамент на САЩ, там ще се проведат продължителни съвместни учения на 173 въздушнодесантна бригада на армията на САЩ и бойни поделения на Националната гвардия, написа Аваков във Фейсбук.

Американските военни ще останат в Украйна три месеца и ще обучават украинските батальони. Аваков съобщава още, че в учението ще участват 900 бойци от Националната гвардия.

По-рано президентът на Украйна Петро Порошенко с указ утвърди плана за многонационалните учения през 2015 г. и подписа закон за допускането на интернационални войски на територията на Украйна.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Американските войски акостираха в Украйна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди