изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:29 EEST
ПЪТУВАЩА АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗИРА МГЕРБ - ДОБРИЧ    
НовиниПо случай 18–и април, Международния ден на културно–историческото наследство обявен от ЮНЕСКО за такъв през 1983г. , организацията на Младежи ГЕРБ – Добрич е инициатор на уникална пътуваща академия в дните от 18-и до 19-и април. Тя ще събере участници от цяла Североизточна и Централна северна България.

Академията е под наслов „Историческата памет - национална гордост“ и участници в нея са структурите на Младежи ГЕРБ от областите Варна, Бургас, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Търговище, Шумен и Добрич.
Целта на академията е да се представят добрите възможности за запознаване на обществеността с разнообразното добруджанско културно наследство и усилията, които са необходими за неговото опазване и защита. Стремежът е на таза дата гражданите да осъзнаят колко всъщност уязвими и застрашени са тези паметници и исторически места.
Младежите ще посетят малко познати исторически забележителности в област Добрич. Програмата на пътуващата академия започва от Регионалния исторически музей в град Добрич в събота от 10 ч. и ще продължи с посещение на Дуранкулашкото езеро, Фара на нос Шабла, археологическия резерват „Яйлата“ и ще завърши вечерта с посещение на Историческия музей в Каварна. От 18,30 ч. в крайморския град ще се проведе и отчетно–изборно събрание на МГЕРБ – Добрич. Гости  на него ще са членове на Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ.
На следващия ден – 19 април, посещенията продължават с беседи в Античен храм на великата богиня-майка Кибела и античната средновековна крепост в кв. „Хоризонт“ – гр. Балчик. Пътуващата академия ще завърши с презентации на културно – историческите обекти на гостуващите области. НДТ


 


Сходни връзки

ПЪТУВАЩА АКАДЕМИЯ ОРГАНИЗИРА МГЕРБ - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди