изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:55 EEST
Михаил Константинов проговори за Костинбродската афера! Професорът разкри какви са шансовете на българската СИРИЗА на президентс    
Интервюта Изборните страсти вече започват да се развихрят. Преди Великден ДПС подсказа, че ще поиска вот на недоверие към правителството заради политиката в здравеопазването. БСП, макар и неофициално и неясно подхвърли, че може да подкрепи движението. Потърсихме проф. Михаил Константинов за коментар на предизборната политическа ситуация у нас.

- Има ли шанс такъв вот на недоверие, проф. Констинтинов, в тази объркана и твърде сложна политическа обстановка в страната?

- Вотът на недоверие е теоретично възможен. Но е обречен. И БСП знае това. Няма логика социалистите да правят поредната си обречена стъпка. За такъв вот няма условия. Нито управляващите имат изгода да се разклащат, нито опозицията да си размътва водата. 

- Можем ли да считаме, че този вот е някаква пиар акция заради предстоящите местни избори?

- Всеки има право да си прави пиар акции, каквито си иска. Но БСП категорично няма да подкрепи вота, сигурен съм. И в крайна сметка всички трябва да знаят, че при предсрочни избори ГЕРБ ще спечели много повече депутатски места. 

- След изборите в Сърница полититолози ви нападнаха, макар и непряко. Ясно беше, че визират вас. След като казаха, че изборите не са математика....

- Ще им отговоря с една метафора - изборите са пресечната точка на правото с математиката. Изборната система се прави по закон. Ето ти го правото. Но резултатите се изчисляват по математически път. А и на тези политолози ще им кажа да се замислят кога не съм познал в прогнозите си?! Никога! Винаги прогнозите ми са били точни. 

- Да очакваме ли ожесточена компроматна война до изборите?

- Ще има нещо такова. Но това ще са местни компромати. Няма логика нещо, което се прави в Русе, да се разпространява в София. 

- А можем ли да очакваме "Костинброд 2,3, 4..."?

- Костинбродската афера завърши. След оправдаването на Росен Желязков. Дано авторите на тази афера да са си взели бележка да не се опитват да вършат нови подобни акции. Костинбродската афера завърши по очакван начин в съда и остави петно върху организаторите й. Нито една компроматна война не е завършила успешно. Спомнете си така наречената партийна книжка на Стефан Софиянски.... Авторите й не спечелиха нищо. Напротив. Никой не печели от компромати.

- Има ли почва у нас гръцкият вариант. "Атака" се припознава като българската СИРИЗА. Волен Сидеров заяви това в интервю за ПИК?!

- "Атака" се изявява като съюзник на Русия в момента. Има заявка на Велизар Енчев за бъдеща българска СИРИЗА. Ще видим там какво ще стане. В момента имаме двама кандидати за СИРИЗА. АБВ не става, защото е във властта. В цяла Европа има място за СИРИЗА. Чувството за справедливост е всеобщо. А в тази тотална криза всички хора искат по-справедлив начин на живот, какъвто обещава партията на Алексис Ципрас. 

- На президентските избори няма ли да се появи кандидат на българска СИРИЗА и той да се представи добре?

- Няма да се изненадам, ако той стигне до второто място. Но съм убеден, че хората няма да му позволят да спечели балотажа.

- Кога ще са местните и президентските избори? Можете ли да се ангажирате с дати?

- Местните избори ще се проведат на 25 октомври. Балотажът ще бъде на 1 ноември. Президентските ще бъдат на 23 октомври. Вторият тур ще е на 30 октомври 2016 г. Ще има балотаж. Досега никой не е станал президент още на първия тур. Преди 2011 г. изборите се проведоха на същите дати - 23 и 30 октомври. Политическата логика сочи, че не трябва да има застъпване на старо и новоизбрано ръководство. Не мислете, че определям датите с гадаене или някакви други подобни вещерски глупости. Пак казвам - става дума за политическа логика.

Интервю на Албена Борисова

http://pik.bg


Мишо Константинов към Бойко: Рискуваш да не бъдеш президент!

Проф. Михаил Константинов: По всяка вероятност ще поставим рекорд за най-малко гласували в цялата история на парламентарни избор

 


Сходни връзки

Михаил Константинов проговори за Костинбродската афера! Професорът разкри какви са шансовете на българската СИРИЗА на президентс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди