изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:19 EEST
Седем руски депутати и министри с имоти в България    
Новини Нито въведените срещу Русия санкции, нито напрежението в отношенията със страните от Европейския съюз нито икономическата криза са заставили руските депутати и министри да се откажат от своите къщи, вили и друга недвижимост зад граница, пише rbc.ru.

Като се позовава на подадените декларации от висшите руски чиновници, медията сочи 7 депутата и министри с имоти в България. Тук са инвестирали двама сенатори, четирима депутати от държавната дума и един министър.

Притежаваните от тях имоти са само апартаменти- площта им варира от 66 до 142 квадратни метра. Министърът е Максим Топилин, чиято жена притежава апартамент от 134 квадратни метра на Черноморието.

Както става ясно от подадените декларации за имуществено състояние през 2014 г., две квартири с обща площ 104 кв. м е купила съпругата на заместник-председателя на парламентарната комисия по образованието проф. Михаил Берулава.

Депутатът комунист от Красноярския край се оправдал пред RBC Daily, че жена му е академик и се разпорежда със своите пари така, както намери за добре. Галина Берулава наистина е известен психолог, член на Руската академия по образованието и ректор на Черноморската хуманитарна академия.

За м.г. тя е декларирала доходи в размер на 11,3 млн. рубли (около220 000 евро), а съпругът й малко повече - 12,7 млн. рубли.Две жилища в България е декларирал и депутатът новобранец Сергей Вострецов, който стана член на Държавната дума през октомври м. г. И двете апартаментчета с обща площ 122 кв. м били купени още през 2011 г. на доста ниска цена - заедно стрували колкото едностаен в не много хубав район на Санкт Петербург.

Според народния избраник те не били пълноценни квартири, а нещо като студиа с кухни, но били достатъчни за летния отдих на семейството му. Вострецов заяви, че и двата апартамента били обявени за продан, но поради кризата никой не искал да ги купи. Депутатът допълни, че владеенето на недвижима собственост в чужбина не е забранено от руските закони, а и той не е получавал никакви негласни указания или съвети да се избави от тях.

Въпреки това за всеки случай двама членове на горната камара - Съвета на Федерацията, продали своите имоти в България. Това са сенаторът от Мор-довия Владимир Литюшкин, избавил се от жилище с площ 59 кв. м, и колегата му от Северна Осетия Александър Тотоонов, доскоро притежават апартамент с площ 77 кв. м. Новият член на Съвета на Федерацията от Ненец-кия автономен окръг Евгений Алексеев обаче не се поколебал заедно със съпругата си да купи квартира в България с площ 49,5 кв. м.

Иначе повечето от първите в списъка висши руски чиновници предпочитат да инвестират в САЩ, Франция и Италия. Почти два пъти по-малко са се насочили към Испания, а в държави като нашата са отделни случаи с по няколко представители.   http://www.blitz.bg

Бел. ndtnews.hopto.org:
Интерес за нашите читатели представляват иматите на българските депутати, министри и висши чиновници зад граница, тяхната стойност и произходът на парите, с които са ги купили, но това е една много трудна работа в иначе определящата се като демакратична и прозрачна българска политическа класа. Това обаче съвсем не пречи на читателите ни да попълнят списъка с информацията, с която разполагат.

 


Сходни връзки

Седем руски депутати и министри с имоти в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди