изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:57 EEST
БСП ще инициира референдум за шистовия газ в Добруджа    
Новини БСП ще инициира референдум за шистовия газ в Добруджа, обеща в Добрич депутатът Светла Бъчварова, цитирана от БНР. Според нея, темата за шистовия газ трябва да се разгледа в контекста на подписването на споразумението между Европа и САЩ за свободна търговия.

"Изключително негативно отражение ще има това споразумение и за сектора "Земеделие", в това число и за България, тъй като свободното движение и изискванията, които ще бъдат наложени като стандарти, ще доведат до това, че земеделието в Европа, в това число и в България, ще бъде подложено на изключително сериозен натиск", заяви Бъчварова. 

Шистовият газ първо не е в тези количества, които се пропагандират. Второ, икономически няма никаква логика в цената, която се поддържа в САЩ с шистовия газ, защото разходите за добив многократно надвишават цената, по която той се продава, смята бившият зам.-министър на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев.  http://presa.bg

Проф. Бъчварова: Ако има референдум за шистовия газ, той трябва да е тук

Не трябва да се допускат компромиси по въпроса с шистовия газ от българската страна, мораториумът трябва да бъде запазен. Това заяви на пресконференция в Добрич народният представител от БСП от 8-ми МИР – Добрич проф. Светла Бъчварова.

Тя смята, че ако се стигне до провеждане на референдум за шистовия газ, той не трябва да бъде национален, а местен. Референдумът трябва да е тук, той трябва да е в регионите, където има потенциална заплаха, смята проф. Светла Бъчварова.

Фракингът е един подводните камъни в Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (TTIP), отбеляза тя. Срещу подготвяното споразумение между САЩ и ЕС са и земеделците в България и цяла Европа, защото на нашия пазар ще навлезе продукция на много по-ниски цени, която обаче няма да отговаря на сегашните изисквания, обясни народният представител. Тя смята, че страната ни трябва да вземе мерки за тотална защита от ГМО продуктите.

Проф. Бъчварова коментира и работата на българския парламент. През декември станахме свидетели на набързо внесени законодателни промени, които създават много проблеми, заяви тя и даде за пример изискванията за ведомствените бензиностанции. От тези промени няма никаква полза, с тях не може да се ограничи нерегламентирания внос на горива или да се увеличат приходите в бюджета, обясни проф. Бъчварова. Затова комисията по земеделие утре ще разгледа законопроект, с които приетите през декември промени в Закона за ДДС няма да важат за земеделските производители и те няма да бъдат приравнени към ведомствените бензиностанции.

http://bspdobrich.com

ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ

 


Сходни връзки

БСП ще инициира референдум за шистовия газ в Добруджа | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БСП ще инициира референдум за шистовия газ в Добруджа
Автор: Anonymous да 2015-04-19 @ 07:49 EEST
Какво твърдите,че бялото е бяло?Това всички го знаем!Или просто си лафите,за да не заспите?От терористи и крадци акъл не искам!Аааааааааааа предизборна агитация...
БСП ще инициира референдум за шистовия газ в Добруджа
Автор: Anonymous да 2015-04-19 @ 12:40 EEST
Точно така !!!!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди