изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 00:33 EEST
Израел изумен от "разбирането" на Обама за руското решение да продава ракети на Иран    
По света Политически наблюдатели и водещи израелски телевизии изразиха изумлението си по повод реакцията на американския президент Барак Обама по повод вдигането на забраната на Москва за доставка на ракети С 300 за Иран, съобщава The Times of Israеl.

По думите на международния наблюдател Бен Каспит, на всички "им увиснаха ченетата" при новината, че президентът на САЩ е показал "разбиране на решението на руския президент Владимир Путин да достави на Иран системи за противоракетна отбрана С-300". "Това е нова Америка. По-добре да свикнем с това", каза той. Не по-малка изненада предизвика изявлението на Обама относно исканията на Иран незабавно да бъдат свалени икономическите санкции - че вратите на "творчески преговори" са открити, пише The Times of Israе.

Русия може да достави ракетни системи на Иран до края на годината, заяви преди дни Али Шамхани, секретар на иранския върховен съвет по сигурността. По-рано стана ясно, че Москва вдига своята забрана за доставка на оръжия към Техеран. Путин премахна забраната за доставка на ракетните системи С 300 след като Техеран се съгласи на рамково споразумение със световните сили по спорната ядрена програма.

Решението на Русия идва преди каквито и да е било санкции срещу Иран да бъдат вдигнати като се очаква през следващата седмица да продължат техническите преговори по споразумението. В същото време секретарят на московския национален съвет по сигурността Николай Патрушев заяви, че на руския производител на оръжия ще му отнеме най-малко половин година, за да подготви ракети за доставка.

Москва спря пратките на С 300 през 2010 г., след като ООН наложи санкции на Техеран, след което Иран заведе иск срещу Русия за 4 млрд. в арбитражния съд в Женева заради прекратяването на поръчката за 800 млн. http://pik.bg

 


Сходни връзки

Израел изумен от "разбирането" на Обама за руското решение да продава ракети на Иран | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди