изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:35 EEST
Полицаи застреляха американец в Сейнт Луис    
По света Полицаи застреляха мъж в американския град Сейнт Луис, щата Мисури, където през последните месеци редовно провеждат демонстрации срещу насилието и расовата дискриминация от страна на пазителите на реда.

Не се посочва дали застреляният 23-годишен мъж е тъмнокож. От полицията казват, че първоначално той се бил барикадирал у дома, а след това се нахвърлил с нож срещу пристигналите полицаи, които се опитали да вязат в контакт с него. Полицията съобщи, че има видео на инцидента, което все още не е публикувано.

Според съобщения в местните медии, инцидентът може да предизвика нови граждански вълнения в района на Сейнт Луис, по време на които преди това имаше случаи на грабежи, а демонстранти използваха "коктейли Молотов" и огнестрелни оръжия. Многохилядни протести избухнаха в предградието на Сейнт Луис - Фъргюсън през август 2014 г., когато белият полицай Дарън Уилсън застреля невъоръжения афроамериканец Майкъл Браун, който преди това откраднал цигари от магазини.

Разследване на правосъдното министерство установи, че полицията и властите във Фъргюсън са предубедени към чернокожите и системно нарушават правата им. Твърди се, че служителите на правоприлагащите органи използват прекомерна сила срещу чернокожите и провеждат срещу тях прекалено пристрастни проверки.  http://pik.bg

 


Сходни връзки

Полицаи застреляха американец в Сейнт Луис | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди