изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:56 EET
Ученици от Силистра събират пари за училище в Африка    
Новини Десетокласници от Силистренската езикова гимназия събират средства за построяването на училище в Африка. Учениците са си поставили амбициозната цел да съберат 25 000 долара за 25 работни дни. До сега по сметката на кампанията са постъпили близо 17 000 долара от над 200 дарители от САЩ и България.

Вдъхновител на кампанията е 26-годишният преподавател по английски език в гимназията Майкъл Пелехач. От него научават за тежките условия за учене в африканските страни и за американската фондация, с чиято финансова помощ са построени над 330 училища в Гана, Лаос и Гватемала. Младият учител ги мотивира и обединява за каузата.
Учениците разработват интернет страница и видеопослание за подкрепа, организират благотворителни инициативи, записват и рап-парче.
За кратко събират близо 17 000 долара и от клас индивидуалисти X „а" се превръща в отбор от съмишленици.
Досега каузата на американската фондация са подкрепили хиляди хора от цял свят. 10 „а" клас на езиковата гимназия в Силистра е единственият ученически колектив в света, който участва в инициативата. Кампанията "Да им построим училище. Да им изградим бъдеще" приключва след 2 седмици, съобщава БНТ.
 


Сходни връзки

Ученици от Силистра събират пари за училище в Африка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди