изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:43 EEST
Ретро автомобили от България и Румъния се събират на парад в Русе    
Любопитно

Уникални стари автомобили от България и Румъния ще бъдат показани в Първия парад на ретро автомобилите, който ще се проведе на 25 април в Русе. Организатор е фондация "Русе – град на свободния дух", а патрон на събитието е кметът Пламен Стоилов, предаде кореспондентът на БГНЕС в Русе.



Своето участие са заявили собствениците на 37 автомобила от Русе, Варна, Бургас, София, Пловдив, Павликени, Габрово, Велико Търново, Шумен, Разград, Дулово, Силистра, както и три автомобила от Румъния. Специално ще бъде показан и автомобил "Форд" от 1930 г., който е изваден от музея на тази марка специално за случая. Ще има автомобили от различни марки, като два от най-старите ще са от Русе и Шумен и датират от 1928 г. , обясни изпълнителният директор на фондацията Елена Минкова.

Парадът ще започне в 11ч с шествие по централните русенски улици, след което колите ще бъдат изложени на паркинг. Откриването по обяд ще бъде съпътствано със специално шоу, като всеки ще може да се снима с редките коли. За доброто настроение ще се погрижат дует "Мания", русенците "Old guns", актьорите от школа "Артистисимо", клубът по спортни танци "Настроение".

Амбицията на организаторите е ретро парадът да стане ежегоден и да се превърне в събитие за България и Румъния, като същевременно обедини в клуб русенските колекционери и реставратори. Още повече, че Русе е един от първите градове в България, от който започва официален внос на автомобили. Известната търговска къща "М. Вебер" става първото автомобилно търговско представителство в началото на 20 век, като прави рекламни маратони с автомобилите си по различни маршрути в България и извън нейните граници.

Поддържането на ретро автомобилите е скъпо хоби, коментира

Ангел Калчев, който е един от участниците в парада. Той обясни, че за разлика от западните колекционери, в България трябва за всеки един ретро автомобил да бъдат платени всички данъци и такси, за да може той да бъде изваден от гаража. На Запад с един номер колекционерът може да вади който автомобил реши от колекцията си.  bgnes.com
 


Сходни връзки

Ретро автомобили от България и Румъния се събират на парад в Русе | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди