изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:35 EEST
БУМЕРАНГ: Русия отряза 41 държави от банките си    
Новини Руската федерална служба по финансов мониторинг въвежда санкции срещу 41 държави. Банките трябва моментално да съобщават на службата за клиенти, независимо дали са физически или юридически лица, които са свързани със следните страни: САЩ, Европейски съюз (всички 28 държави), Австралия, Норвегия, Иран, Сирия, Судан, Нова Зеландия, Аржентина, Мексико, Швейцария, Северна Корея и Ямайка.

Това става ясно от писмото, което службата преди дни е разпратила на руските банки, съобщава „Известия”. Ако някоя банка пренебрегва това изискване, действията й ще бъдат квалифицирани като нарушаване на законодателството срещу прането на пари и в крайна сметка това може да коства лицензията на съответната банка.

Според изискванията на службата, когато една банка започва да обслужва даден клиент, тя трябва да установи дали той е представител на някоя от държавите в черния списък. Този списък е нов и е направен „в съответствие с актуалната политическа и икономическа ситуация в света и в Русия”, твърди близък до ведомството източник.

В писмото е обяснено, че това са държави, срещу които Русия е въвела санкции в отговор на първоначалните санкции от тяхна страна; държави, които не изпълняват изискванията на FATF (междуправителствената група за разработване на финансови мерки в борбата с прането на пари, в която Русия участва); държави, които подкрепят тероризма; държави, които не водят борба с корупцията, и държави, които стимулират свободната продажба на наркотици.

Както се вижда от списъка, по-голямата част от тези държави са от страните, които въведоха санкции срещу Русия. Иран, Сирия и Северна Корея влизат в списъка, защото не спазват правилата на FATF. Според съставителите му Нова Зеландия не обръща внимание на борбата с корупцията, но най-вероятно е била включена заради подкрепата си за санкциите срещу Русия. По същата причина в списъка е попаднала и Швейцария. Ямайка, Мексико и Аржентина пък са се озовали в този списък, защото според руската служба не се борят достатъчно активно с търговията с наркотици.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

БУМЕРАНГ: Русия отряза 41 държави от банките си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди