изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:57 EEST
ЕВРОФОНДОВЕТЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ИНФРАСТРУКТУРА И РАБОТНИ МЕСТА ИСКАТ ДОБРУДЖАНЦИ    
НовиниНай-голям процент от добруджанци искат със средства от европейските фондове през новия програмен период да се промени инфраструктурата – 62 %. Това сочат данните от проведените от Областния информационен център анкети в рамките на първия етап от националната кампания "Да създадем заедно България 2020". В тях са участвали близо 700 добруджанци.

Данните бяха изнесени при старта вчера на втория етап на кампанията.
Стана ясно, че около 33 % от добруджанци искат с помощта на еврофондовете да се подобрят социалните услуги – 33 %.
За областния град Добрич посочените приоритети са подобряване на пътната инфраструктура, тротоари, междублокови пространства. Гражданите желаят да има повече детски площадки, фитнес на открито, подобряване на пътя Добрич-Варна, повече места за паркиране, нови места за отдих, да продължи реконструкцията на градския парк "Свети  Георги". Участвалите в допитването смятат, че трябва да бъде подобрена базата на училища и детски градини с ремонти на  физкултурни салони и благоустрояване на дворове.
Нови работни места, повече чуждестранни инвестиции, подкрепа на местния бизнес, както и възможности за реализация на младите хора, искът също анкетираните добруджанци. 
Отчетено е, че най-много от поставените от жителите на областта приоритетни задачи, могат да се реализират по новата програма „Региони в растеж“, както и от ОП „Иновации и конкурентноспособност“. Формулирани са 36 приоритетни за реализиране за областта проекти, а за областния град те са седем.  НДТ


 


Сходни връзки

ЕВРОФОНДОВЕТЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ИНФРАСТРУКТУРА И РАБОТНИ МЕСТА ИСКАТ ДОБРУДЖАНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди