изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:11 EET
Барселона прескочи ПСЖ с лекота    
СпортБарселона се класира за полуфиналите на Шампионската лига. Каталунците победиха Пари Сен Жермен с 2:0 в реванш от четвъртфиналите на турнира. Тимът на треньора Луис Енрике спечели с 3:1 и в първия мач като гост в Париж.

Този път колегата му Лоран Блан можеше да разчита на звездите си Златан Ибрахимович и Марко Верати, които се завърнаха в игра след наказания. За сметка на това обаче спецът не можеше да използва контузените Тиаго Силва и Тиаго Мота. Шведският голмайстор и италианският национал пък с нищо не се отличиха от безличната маса, която представляваше френската команда на „Камп Ноу”.

Барса има само една загуба в последните си 32 домакинства (25 победи) в Шампионската лига. И този път каталунците започнаха много агресивно и обръчът около вратата на Салваторе Сиригу се сви още след първия съдийски сигнал. В 14-ата минута Андрес Иниеста проектира първото попадение. Дребничкият халф направи феноменален пробив почти от центъра на терена, навърза няколко футболисти на гостите и с гениален пас изведе Неймар сам срещу стража. Бразилецът хладнокръвно финтира Сиригу и спокойно изпрати топката в празната врата за 1:0.

В 34-ата минута Дани Алвес се превърна в архитект на второто попадение за Барса. Бразилецът центрира перфектно в наказателното поле. Неймар се измъкна находчиво от опеката на Луис и Маркиньос и от точката на дузпата стреля неспасяемо с глава за 2:0.

През второто полувреме темпото на игра спадна видимо. Домакините вече бяха постигнали целта си, а гостите нямаха сили и възможности за обрат. Все пак френският тим погледна малко по-смело напред и направи 2-3 опасни контраатаки. В 60-ата минута Верати се оказа в удобна позиция за стрелба пред наказателното поле, но би покрай вратата. В 80-ата минута Лукас се вряза в пеналта, намери непокрития Кавани. Уругваецът обърна към вратарското поле, където беше Матуиди. След рикошет топката отново попадна в Кавани, но ударът му от малък ъгъл не намери очертанията на вратата.

Барса вече влезе в серия от осем поредни победи в Шампионската лига. ПСЖ остана единственият отбор, успял да победи Барселона през този сезон в Шампионската лига. Парижани са и единственият тим, вкарал три гола в един мач срещу каталунците в турнира от сезон 2013/14 насам.

Каталунците имат 7 победи, 2 равенства и 1 загуба срещу французи на "Камп Ноу". Барселона беше на четвъртфинал на Шампионската лига за 18-и път в историята си, като в десет случая е продължавал напред. ПСЖ пък участва четири пъти на 1/4-финал в турнира, като в последните три сезона не успя да продължи напред. Парижани са играли само веднъж на 1/2-финал в турнира - през сезон 1994/95. ПСЖ има 4 победи, 2 равенства и 5 поражения в Испания.


 
1:0 Неймар (14), 2:0 Неймар (34)

Барселона
, „Камп Ноу“
Съдия: Свейн Одвар Моен (Норвегия)
Жълти картони: Давид Луис (ПСЖ)
 
СЪСТАВИ 
Барселона: Тер Щеген, Дани Алвес, Пике, Масчерано, Алба, Ракитич, Бускетс (55 - Серхи Роберто), Иниеста (46 - Шави), Меси, Неймар, Суарес (75 - Педро Родригес)


ПСЖ: Сиригу, Ван дер Вийл, Давид Луис, Маркиньос, Максуел, Верати, Кабай (66 - Лукас Моура), Матуиди (80 - Рабио), Кавани (80 - Лавеци), Ибрахимович, Пасторе
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Барселона прескочи ПСЖ с лекота | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди