изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:21 EET
РЕГИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА В ДОБРИЧ НАГРАДИ НАЙ-АКТИВНИТЕ СИ ЧИТАТЕЛИ    
Новини Най-активните си читатели за 2014 г. отличи Регионалната библиотека „Дора Габе“. В категорията до 14 години победител стана четвъртокласничката от СОУ „П. Р. Славейков“ Йоанна Наскова Георгиева. Освен грамота, връчена й от кмета Детелина Николова, тя получи подарък от библиотеката книгите „Немили Недраги“ от Иван Вазов, Съвременен българо-английски речник и Детска енциклопедия. Момичето сподели, че харесва всякакви книги, но най-вече фантастика. Посещава библиотеката от 4-5 години.

Всяка седмица идва за нова книга и си тръгва с максималния брой, често по пет четива. Вече препрочита някои от книгите. Най-много е чела поредицата на Томас Брецина „Това е тайна“. Йоанна чете по 2-3 часа на ден, а през ваканциите - и повече.

По пет книги всяка седмица заема от библиотеката и отличената като най-активен читател в категорията за над 14-годишна възраст наградата д-р Надя Милкова Енчева – Кирова. Тя получи томовете на Джон Стайнбек, „Врява и безумство“ на Уилям Фокнър, „Разкази“ на Николай Хайтов, „Лолита“ на Владимир Набоков и „Доктор Живаго“ на Борис Пастернак. Сподели, че  филми почти не гледа, защото, това, което й дава книгата, не може да го получи от филма. Преди купувала много книги, но след това спряла и започнала да посещава библиотеката. Възхитена е, че се купуват много нови книги. Всяка седмица намира нова книга и е много доволна.

Маратон на четенето се проведе вчера в библиотеката. Той бе организиран за десета поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация в партньорство с асоциация „Българска книга“. Тази година той е посветен на 135 години от рождението на Певеца на Добруджа Йордан Йовков. Гости на проявата бяха кметът на Добрич Детелина Николова и Васил Колев – собственик на издателство „Чернат“. В празника участваха малчугани от ЦДГ №9 „Пчеличка“, преподаватели и ученици от Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, СОУ „Димитър Талев“, СОУ „П. Р. Славейков“, деца от Центъра за обществена подкрепа към БЧК.

Старт на маратона на четенето бе даден от кмета Детелина Николова. В Маратона на четенето децата се включиха с избрани откъси от своите любими книги. НДТ

 


Сходни връзки

РЕГИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА В ДОБРИЧ НАГРАДИ НАЙ-АКТИВНИТЕ СИ ЧИТАТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди