изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:43 EEST
ПРЕДСТОИ РЕСТАРТ НА ПРОЕКТА ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ    
НовиниПет проекта за воден цикъл на големи градове , които не бяха финансирани в предишния програмен период, имат шанс да се реализират тепърва. Средствата за тях ще са в рамките на 300 млн. евро, които България ще получи за водния сектор, каза кметът на Детелина Николова. Сред проектите е и този за водния цикъл на Добрич.

Проектите, които през последните две години бяха в Европейската комисия, предстои да бъдат върнати в България, тъй като след като ДДС е недопустим разход, стойността им ще е по-малка от 50 млн. евро. Тук те ще бъдат оценявани от управляващия орган по оперативната програма за околна среда.
Очаква се програмата да бъде отворена през юни, след което да бъде подготвена нова апликационна форма от Общината. До тогава трябва да се ревизират дейностите.
Днес у нас пристигат представители на Европейската инвестиционна банка. Ще се проведат разговори с Дейвид Хартман, който работи по енергийната и икономическа ефективност на ”В и К”-Добрич. НДТ


 


Сходни връзки

ПРЕДСТОИ РЕСТАРТ НА ПРОЕКТА ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди