изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:32 EEST
ЖРЕБИЙ ЗА ШАМПИОНСКА ЛИГА И ЛИГА ЕВРОПА    
Спорт ЖРЕБИЙ ЗА ШАМПИОНСКА ЛИГА И ЛИГА ЕВРОПА


Реал (Мадрид) ще защитава титлата си от Шампионската лига срещу Ювентус на полуфиналите на настоящото издание на турнира. Това отреди изтегленият в централата на УЕФА в Нион жребий. Италианският шампион е домакин в първата среща. Победителят от тази двойка ще бъде и символичен домакин на финала на "Олимпиащадион" в Берлин на 6 юни.
 
Последният полуфинал на Ювентус в Шампионската лига беше през сезон 2002/03, когато елиминира именно Реал (Мадрид) с общ резултат 5:0. От тогавашнвите отбори на двата тима са останали само двамата вратари Икер Касияс и Джанлуиджи Буфон. На финала на „Олд Трафорд“ „Старата госпожа“ загуби от Милан след дузпи. Тогава начело на „росонерите“ беше Карло Анчелоти, който в момента е треньор на „белия балет“.
 
В другата полуфинална двойка Барселона ще играе срещу Байерн, което означава, че Хосеп Гуардиола ще се изправи срещу бившия си тим. Двата отбора играха полуфинал и през сезон 2012/13, когото баварците спечелиха с общ резултат 7:0, а след това победиха Борусия (Дортмунд) на финала.

ПОЛУФИНАЛНИТЕ ДВОЙКИ
Барселона (Испания) - Байерн (Германия)
Ювентус (Италия) - Реал (Мадрид, Испания)

Първи мачове: 5/6 май
Реванши:12/13 май 2015 г.

ФИНАЛ
6 юни 2015 г.
Берлин, „Олимпиащадион“

*****************************************
Жребият за полуфиналите на Лига Европа отреди, че няма да има италиански сблъсък, поне преди финала. Носителят на трофея Севиля се падна с Фиорентина.
 
Италианският Наполи, който се класира за полуфинал за първи път от 1989 г., се падна с дебютанта на такава фаза от евротурнирите Днепър (Днепропетровск).

Финалната среща е на "Стадион Народови" във Варшава на 27 май. Победителят от двойката Наполи - Днепър ще се води символичен домакин на финала в полската столица.

ПОЛУФИНАЛНИТЕ ДВОЙКИ
Наполи (Италия) - Днепър (Украйна)
Севиля (Испания) - Фиорентина (Италия)

Първи мачове: 7 май 2015 г.
Реванши: 14 май 2015 г.

http://www.blitz.bg/

 


Сходни връзки

ЖРЕБИЙ ЗА ШАМПИОНСКА ЛИГА И ЛИГА ЕВРОПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди