изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:01 EEST
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА: БЕЗ ЗАПОВЕД НИ ОТСЯКОХА ДРЪВЧЕТО /СНИМКИ/    
ОбществоЗа помощ към вестника се обърнаха жителите на блок 55 по бул. "Русия" в опитите им да спасят от отсичане плодни дръвчета, които те сами са си закупили и засадили в зеленото пространство около блока. Поводът да ни потърсят бе, че все пак едно от дръвчетата е било отсечено, а хората се боят и за другите. Пред репортер на вестника Румяна Станкова заедно със свои съседи разказаха.

"Дойдоха хора с камион и моторни триони и докато се усетим - отрязаха едното от дръвчетата ни, като съседка им показвала, разбрахме, кои дръвчета да се отрежат. Ние сами си ги купуваме и засаждаме и се грижим за тях. Попитахме ги имат ли заповед, но не ни показаха такава. Повикахме полиция. На дошлия на място патрул на полицията също не можаха да покажат заповед, нито дори лични документи" - разказа Станкова. Други хора от блока се възмущаваха, че от 40 години живеят на това място и досега не са имали такъв проблем и това е станало от идването на нова комшийка, която живее на първия етаж. Тя подала сигнал в общината, казват обитателите на блока и добавят, че е премахнала и пейка, на която възрастните обитатели се събирали надвечер на приказка. За да си спасят дръвчетата питали и в РИОСВ - може ли да се отреже дърво, което не е мъртво, но оттам ги препратили към общината. Вечерта хората дори стояли дежурни да пазят дръвчетата си от изсичане, а за да докажат, че не се касае за изсъхнало дръвче - хората дори бяха прибрали отрязания ствол на плодното дръвче. Потърсихме и съседката, за която блокът бе обединен, че тя е причина дървото да бъде отсечено.
Пред репортер на НДТ Стефка Петрова не потвърди да е подавала жалба в общината. "Отидох и попитах за плодни дървета може ли да се махат. От общината казаха декоративни не, но плодни може. Просто общината си свърши работата". По казуса потърсихме и мнението на общината. Зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев заяви: "Плодните дръвчета не са елемент от градската среда. Те не са част от зелената система на града, защото той не е овощна градина. Ние ги премахваме всички, защото създават и допълнително проблеми със замърсяване, когато плодовете узреят и започнат да падат по земята. Премахването на плодни дръвчета в целия град е рутинно наше действие и се извършва регулярно".
НДТ


          


 


Сходни връзки

В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА: БЕЗ ЗАПОВЕД НИ ОТСЯКОХА ДРЪВЧЕТО /СНИМКИ/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди