изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:45 EEST
Армията на Украйна моли опълчението на ДНР да стреля по доброволческия полк „Азов”    
По светаВъоръжените сили на Украйна (ВСУ) по открити канали за свръзка призовават офицерите от ДНР да открият огън по батальона „Азов”, обяви военният представител на ДНР Едуард Басурин.

„ВСУ се опитват да провокират нашите военнослужещи да нарушат режима на прекратяване на огъня: военнослужещи от ВСУ излизат по открити канали за свръзка с офицери от опълчението на ДНР с молба да открият минохвъргачен или артилерийски огън по позициите на полка „Азов”, като се позовават на тяхната безконтролност и агресивност по отношение на мирното население” – цитира думите на Басурин Донецката агенция за новини.

Той отбелязал, че призивите за откриване на огън са „игнорирани” от опълченците. „Съветваме ВСУ да въведат ред в подчинените си подразделения със свои сили и средства” – заявил Басурин.

Тази провокация има на какво да се основава, за да изглежда правдоподобна. На 17 април ОССЕ, с позоваване на представител на Съвместния център по контрол и координация, съобщи, че стълкновението между украинските военни и опълченците от ДНР е провокирано от „неустановени групи”.

На 24 април постоянния представител на Русия в ОССЕ Андрей Келин заявил, че така наречената „трета сила” в югоизтока на Украйна, чието присъствие е отбелязано от наблюдатели на ОССЕ, са бойци от териториалния батальон „Азов”.

През февруари бившият заместник-командир на батальона и депутат от Радикалната партия Игор Мосийчук е заявил, че счита минските договорености за национална измяна.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Армията на Украйна моли опълчението на ДНР да стреля по доброволческия полк „Азов” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди