изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:42 EEST
ОБЛАСТ ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧВА В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“    
ЕкологияОбласт Добрич и тази година ще е партньор на кампанията „Да изчистим България за един ден“, стана ясно на проведенао вчера информационната среща, в която взеха участие областният управител д-р Маргарита Новоселска, нейният заместник Ивайло Манушев, представители на общини и на регионални държавни структури, журналисти.

Мария Лазарова, мениджър „Социални проекти" в „БТВ Медиа Груп", разясни подробностите около организацията и провеждането на кампанията, която през 2015 г. ще премине под наслов „Да изчистим България заедно". Инициативата ще се осъществи в 5 отделни дни. Датите са избрани тематично и всички желаещи ще имат възможност да се включат, каза Мария Лазарова.
На 10 май, когато се отбчелязва Европейският ден за почистване, ще се почистват градски зони в населени места. На 17 май - Международен ден на спорта, ще има акция по почистване на места за отдих и спорт. На Международния ден на детето – 1 юни, ще се почистват детски площадки, в деня преди празника. На 7 юни  ще се почистват природни паркове и защитени територии, а на 27 юни - поречията на реки и водни басейни.
    Интересна новост тази година е специално разработеното мобилно приложение, чрез което всеки участник може в реално време да отбележи себе си, хората, с които чисти и мястото, което е избрал. Приложението ще може да бъде свалено от сайта на кампанията и ще даде възможност в края на акцията всеки да види реално постигнатите резултати.
    Областният управител д-р Новоселска сподели, че подкрепя добрите идеи на кампанията, която цели да се създаде чувствителност сред нашите сънародници по темата екология и да се изградят добри навици както за почистване, така и за опазване на околната среда. Положителен е фактът, че толкова много хора се обединяват около една кауза. Но, за да се промени самосънанието на всички и грижата за природата стане устойчива, е необходимо да се позитивират добрите примери. В този контекст, Областният управител отправи апел към БТВ и към всички медии, да отразяват добрите практики не само по време на кампания. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЛАСТ ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧВА В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди