изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:31 EEST
ДО ДНИ ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВОТО КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ    
НовиниИзграждането на новото кръгово кръстовище в Добрич – по ул. „Отец Паисий“ предстои да започне до дни, съобщи заместник-кметът арх. Пламен Ганчев. Избраната фирма – изпълнител „Пътно строителство“, извърши замервания, за да се изготви технологичен проект. Предстои изграждането. Тъй като предстои промяна на движението в района по време на строителните работи, гражданите ще бъдат информирани поне три дни по-рано за това, увери арх. Ганчев.

Финансирането на кръстовище за кръгово движение по ул. „Отец Паисий“ се финансира по Програмата за капиталови разходи на общината. Средствата -120 000 лева, бяха заделени още миналата година и прехвърлени в тазгодишните разчети.
Целта му е подобряване на пропускателната способност и транспортно-експлоатационните с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и комфорт на пътуващите.
Изпълнението ще се извърши при следната примерна последователност - разваляне на съществуващите бордюри, тротоари и неподходящи стари настилки, попадащи в обхвата на кръговото кръстовище, технологично фрезоване на съществуващите асфалтови настилки за постигане на проектните профили, ремонт на основните пластове за постигане проектните характеристики и полагане на необходимите инфраструктурни мрежи – нови дъждоприемни шахти, кабелни трасета на уличното осветление и други подобни. Ще бъдат положени нови бордюри, ограничаващи платната за движение, ще се монтират необходимите пътни знаци с цел въвеждане организация на движение, характерна за кръговото кръстовище, хоризонталната пътна маркировка, запръстяване и озеленяване на прилежащите площи. НДТ


 


Сходни връзки

ДО ДНИ ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВОТО КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди