изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:10 EET
ЗАВЪРШВАЩИТЕ СА ПО-МАЛКО ОТ ОБЯВЕНИЯ ПРИЕМ    
ОбразованиеВ Добрич се проведе Панорама на средните училища се представят  19 учебни заведения. В нея участваха 7 професионални училища, Спортното училище „Г. С. Раковски“, ОУ „Й. Йовков“, двете частни гимназии – „Леонардо да Винчи“ и „Райко Цончев“, три профилирани гимназии и пет средно общообразователни училища. Всички те имаха подготвени презентации и материали. От Общината бе изготвен справочник, който предлага пълна информация за приема, който  ще осъществят училищата в Добрич след седми и осми клас. Проблемът, според организаторите, е намаляващият брой ученици.

В град Добрич през настоящата учебна година завършват 703 седмокласници, а заявеният прием в училищата на територията на града след седми клас е 778. Завършващите осмокласници са 268, а приемът след VIII клас, е за 464 места.  Разчита се и на 189 седмокласници и 172 осмокласници от община Добричка.
Около 42 % от завършващите седми и осми клас посетиха изложението вчера. Имаше и родители, които научили от медиите за проявата, а не от учебните заведения, които  посещават децата им. Сред посетителите бяха и учители от населени места от Община Добричка, който набавиха информационни материали за своите ученици.
Част от децата, които посещаваха изложението са ориентирани и знаеха къде искат да кандидатстват. Не са малко обаче и тези, които все още не са решили и се интересуваха от предложенията на всички училища, включили се в панорамата. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАВЪРШВАЩИТЕ СА ПО-МАЛКО ОТ ОБЯВЕНИЯ ПРИЕМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди