изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:29 EEST
КОЛОЕЗДЕНЕ: ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИМА    
СпортОбиколка на България по колоездене през тази година със сигурност ще има. Това обявиха от пресцентъра на Българския колоездачен съюз. В БКС вече са получили и принципното съгласие на кметовете на етапните градове и до края на седмицата трябва да се подпишат и споразуменията с тях. Обиколката ще бъде от категория 2.2 и ще премине в рамките на 5 дни. "Възможно е да има и два етапа в един ден, това тепърва трябва да го решим", заяви председателят на Съюза Петър Бончев.

Ясни са градовете-домакини. Това ще бъдат Сливен, Нова Загора, Троян, Трявна или Велико Търново и Пловдив или Бургас. "Имаме колебания за Пловдив, Бургас и Търново по една много просто причина. Подготвяме и Обиколка на Черноморието, на която със сигурност Бургас също ще бъде домакин. Просто не искаме да претоварваме града, иначе имаме пълното съгласие от страна на местния кмет", разкри заместник-председателят на БКС Николай Колев. "От решението ни зависи и как точно ще нагласим останалите етапи.", допълни той. В най-скоро време обаче ще има и окончателно решение, след което ще бъде обявен официално и маршрутът на състезанието. По програма надпреварата ще стартира на 30 август в Нова Загора. "Нормално е Обиколката да бъде за 5 дни. Нямаме възможност да правим състезанието в рамките на две седмици, както беше едно време, когато държавата хвърляше много пари за колоездене. За сравнение - Обиколката на Чехия дори минава само за 4 дни", разясни председателят Бончев. Намерението на ръководството на БКС е участие в състезанието да вземат около 20-22 силни отбора. С организацията на Обиколката ще се нагърби професионалист, който да изпълнява функциите на технически директор и да се грижи за всичко около провеждането на събитието. Съдиите ще бъдат както българи, така и сърби. Комисар на Световния колоездачен съюз (UCI) пък ще бъде хърватинът Младен Дюрлен. Що се касае до планираната вече Обиколка на Черноморието, то за нея повече подробности ще има на малко по-късен етап.


 


Сходни връзки

КОЛОЕЗДЕНЕ: ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди